Ammattikorkea ei joudukaan vähentämään opetusta

RIINA NOKSO-KOIVISTOLAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun ei tode

RIINA NOKSO-KOIVISTO

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun ei todennäköisesti tarvitse ensi vuonna vähentää opetustunteja. Kuntayhtymän johtoryhmä sai tiistaina aikaan rahoitusehdotuksen, joka toteutuessaan turvaa ammattikorkeakoululle tarpeeksi rahaa ensi vuotta varten. Ammattikorkeakoulun ensi vuosi on tähän mennessä näyttänyt synkältä. Koulutuskuntayhtymä määräsi ammattikorkeakoululle ensi vuotta varten niin niukan rahoituksen, että koulun olisi täytynyt supistaa merkittävästi opetusta ja muuta toimintaa. Ensi vuoden talousarvio on valmisteltu tämän säästölinjan perusteella. Rehtori Anneli Pirttilän mukaan säästöille on nyt löydetty vaihtoehtoinen ratkaisu.

AMMATTIKORKEAKOULUJEN rahoitusjärjestelmä muuttui tämän vuoden alussa niin, että Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu sai enemmän rahoitusta kuin tälle vuodelle oli alunperin suunniteltu. Nyt käyttämättä jäänyt summa, 250 000 euroa, aiotaan siirtää hyödynnettäväksi ensi vuonna. Lisäksi kaikki tälle ja ensi vuodelle suunnitellut investoinnit koneisiin ja laitteisiin jätetään toistaiseksi tekemättä.

– Tästä muodostuisi sen kaltainen kokonaisuus, ettei opetusta tarvitsisi leikata, Pirttilä sanoo.

Ehdotusta on suunniteltu kuntayhtymän johtajan Riitta Laakson johdolla. Kuntayhtymän hallitus saa ehdotuksen käsiteltäväkseen ensi viikolla. Jos hallitus hyväksyy ehdotuksen, ammattikorkeakoulu ryhtyy valmistelemaan ensi vuoden talousarviota uudelleen.

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto