Kuntaliitoksen esiselvitys ei kelpaa Joutsenon valtuustolle

Valtuusto päättänee Rauhan–Tiurun alueesta maalis–huhtikuussa. Asukkailla on alueen kaavoituksesta uusi asukasilta joulukuussa.

PETTERI VÄRTÖ

JOUTSENO. Joutsenon kaupunginvaltuusto pitää Lappeenrannan ja Joutsenon kuntaliitoksen esiselvitysasiakirjaa yksipuolisena. Valtuustoseminaarissa kaupunginjohtajien laatimaa asiakirjaa maanantaina puineen valtuuston mukaan se listaa esille vain kuntaliitoksen myönteiset seikat, valtuuston puheenjohtaja Tuula Partanen (kesk.) sanoo.

– Asiakirjassa ei esitetä lainkaan uudenlaisia visioita. Valtuustoryhmät varmaan pohtivat keskuudessaan joulukuun aikana, mitä asioita selvitykseen pitää saada, jos jatkoselvitystä lähdetään alkuvuodesta tekemään. Seuraavaksi asiaa käsittelee kaupunginhallitus kokouksessaan 11. joulukuuta, Partanen kertoo.

Kaupunginvaltuuston kanta mukailee Joutsenon keskustan kunnallisjärjestön lokakuista näkökulmaa kuntaliitokseen. Kunnallisjärjestön mukaan esiselvitys ei kuvaile Joutsenon kehittymispotentiaaleja, kuten asukaslukuennusteita, Rauhan–Tiurun alueen tulevaisuutta ja yritystoimintaa, eikä huomioi Lappeenrannan tulevia isoja investointeja.

KUNTALIITOKSEN ohella valtuusto kävi läpi Rauha–Tiurun alueen tämänhetkistä kaavoitustilannetta. Varsinaista uutta valtuutetut eivät Tuula Partasen mukaan saaneet kaupungin virkamiehiltä tietää. Hän luonnehtii nykyistä kaavoitustilannetta hyväksi.

– Yleiskaava ja tietty osa asemakaavasta menee käsiteltäväksi yhtä aikaa. Tavoitteena on, että kaavat hyväksytään valtuuston kokouksessa maaliskuussa tai huhtikuussa. Kaavat on juuri laitettu näytille ja alueella pidetään asukasilta joulukuussa, Partanen sanoo.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö