Petteri Lehti Lappeenrannan lentoaseman päälliköksi

SANNA PYYSALOLAPPEENRANTA. Lappeenrannan lentoaseman päälliköksi on valittu

SANNA PYYSALO

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan lentoaseman päälliköksi on valittu KTM Petteri Lehti, 43. Lehti aloittaa työt Finavian palveluksessa Lappeenrannassa 1. tammikuuta 2007. Lehti on aikaisemmin työskennellyt Finnair Oyj:ssä. 1999-2002 Lehti toimi Itä-Suomen myyntiyksikössä Lappeenrannassa client managerina. Vuodet 2002-2005 kuluivat myyntipäällikkönä Kiinan-yksikössä Pekingissä. Vuodesta 2005 Lehti on työskennellyt Finnairilla client managerina Etelä-Suomen myyntiyksikössä Vantaalla.

PÄÄTÖS VALINNASTA tehtiin eilen maanantaina. Lehti odottaa tulevaa pestiään innoissaan. Lappeenrannan lentoaseman tulevaisuuden näkymiä Lehti pitää myönteisinä.

– Näen rajan mahdollisuutena. Siinä on heti rajan toisella puolella viisi miljoonaa venäläistä, jotka ovat tottuneet ylittämään rajan autolla. Pietarin kenttä on toistaiseksi kaupungin kokoon nähden aika vaatimaton, joten satelliittikentälle voisi olla työsarkaa, Lehti visioi. Lappeenrannan lentoaseman haasteena Lehti näkee vaihtoehtoiset liikennemuodot.

– Lappeenrannan läheisyys Helsingin lentokenttään, se on suurin haaste ylivoimaisesti.

Lappeenrantaan Lehti palaa mielellään, sillä hän on kaupungista kotoisin.

– Koti on aina koti. Lappeenrannan kentän kupeessa elämänsä enemmän tai vähemmän asuneena kun tällainen tilaisuus tulee, niin kyllä se on hieno homma, Lehti sanoo.

ES-ARKISTO/MARTTI HYTTI

Kuvateksti

Petteri Lehti palaa Lappeenrantaan.

Työt Lappeenrannan lentoaseman päällikkönä alkavat ensi vuoden alusssa.

Kirjoittaja:
Sanna Pyysalo