Rakuunamäen kaavamuutos lykkääntyi valmisteluvirheen vuoksi

SANNA PYYSALOLAPPEENRANTA. Rakuunamäen eteläosan asemakaavan ja tonttijaon m

SANNA PYYSALO

LAPPEENRANTA. Rakuunamäen eteläosan asemakaavan ja tonttijaon muutos vedettiin pois kaupunginvaltuuston esityslistalta. Asiaa oli tarkoitus käsitellä valtuustossa maanantaina, mutta samana päivänä kokoontunut kaupunginhallitus päätti poistaa asian listalta. Kaupunginsihteeri Juha Willbergin mukaan syynä oli valmistelussa tapahtunut virhe.

-Tekninen keskus ei ole käsitellyt Kaakkois-Suomen ympäristökeskuksen määräajassa tullutta lausuntoa kaavaluonnoksesta. Käsittelyssä on ollut jotain sotkua ja se on jäänyt huomaamatta. On tapahtunut selkeä virhe ja siksi asia pitää katsoa uudestaan, Willberg selvittää. Willbergin mukaan ympäristökeskuksen lausunnossa on kaksi sivullista erilaisia kommentteja. Asia ei etene ennen kuin niihin vastataan.

– Teknisen toimen pitää perehtyä kommentteihin ja vastata niihin. Se ei tapahdu viikossa eikä kahdessa.

Willberg arvioi, että Rakuunamäen asemakaava tulee valtuuston käsittelyyn aikaisintaan 15. tammikuuta 2007. Valtuustokäsittely saattaa venyä myös helmikuulle.

RAKUUNAMÄEN maankäytöstä valituksia tehnyt Viljo Juntunen sanoo koko valmisteluprosessin olleen täysin maankäyttö- ja rakennuslain vastainen.

– Kiinteistö Oy Lappeenrannan Rakuunapuisto joutui huomauttamaan, että miksi ympäristökeskukselta ei ole pyydetty lausuntoa. Tekninen lautakunta unohti pyytää lausuntoa tarkoituksella. Jos suunnitelmiin ei tule muutoksia, asemakaavan muutoksella ei ole läpimenomahdollisuuksia, Juntunen toteaa.

Kirjoittaja:
Sanna Pyysalo