Veiterä tarjoaa tuplahauskaa

JARMO HÄMÄLÄINENLAPPEENRANTA. Viime talvena sitkeästi jääpallon SM-mitaleist

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Viime talvena sitkeästi jääpallon SM-mitaleista kamppaillut Veiterä lähtee uuteen kauteen haastamaan sarjan suuria suosikkijoukkueita Torrniota, Oulun Luistinseuraa ja HIFK:n tähtirintoja. Veiterän tärkein vahvistus on Mikkelistä kasvattajaseuraansa palannut 20-vuotias pelinrakentaja Tomi Hauska.

Veiterän teho-odotukset rakentuvat nyt pitkälti Tomi Hauskan taitavan pelinrakentelun ja isoveli Janne Hauskan maalivainun yhdistämiseen.

– Tomin vauhti ja kunto oli minullekin yllätys, kun marraskuun alussa päästiin isolle jäälle, sanoo Veiterän valmentaja Jukka Tirkkonen.

Tirkkoselle nuorempi Hauskan veljeksistä on ollut Veiterässä se puuttuva osa palapelistä.

– Viime vuonna meillä oli ajoittain ongelmia hyökkäysten rakentelussa. Nyt sille alueelle on saatu lisää taitoa ja monet katsojat tulevat yllättymään siitä vauhdista, jolla Veiterä palloa ylös tuo, Tirkkonen lupaa.

Tomi ja Janne Hauska eivät ole koskaan aikaisemmin pelanneet samassa joukkueessa kuin aivan pieniä hetkiä.

– Taisin joskus muutama vuosi sitten olla samaan aikaan kentällä jonkun viimeisen kymmenen minuuttia ja ehkä junnuna on jossain peleissä käyty yhtaikaa jäällä. Nyt kuitenkin pelataan ensimmäistä kautta ihan kunnolla yhdessä, 20-vuotias Tomi Hauska sanoo.

Paluu Veiterään on ollut Tomi Hauskalle kahden Mikkelin Kampparien pelivuoden jälkeen helppo.

– Meillä on nyt hyvä ryhmä ja tähän on ollut helppo sopeutua. Jannen kanssa kuviot tuntuvat menevän helposti yhteen. Onhan se tavallaan helpompi pelata veljen kanssa. On tullut tarkemmin seurattua, minkälainen toinen on pelaajatyyppinä, Tomi Hauska arvioi.

Hauskan veljekset ovat läpikäyneet jääpallossa poikien ja nuorten maajoukkueet. Vanhempi veli, 23-vuotias Janne pelasi viime talvena jo ensimmäiset miesten maaottelunsa Lappeenrannan turnauksessa.

Liikunnanohjaajan opintoihin kuuluva työharjoittelu piti Janne Hauskan vielä Veiterässä, vaikka WP-35:n riveissä myös liigakokemusta hankkineen nuoren hyökkääjän tavoite on päästä pelaamaan Ruotsin kentille.

Veiterästä on puhuttu jo vuosikaudet nuorena joukkueena. Viime kausi oli eräänlainen käännekohta joukkueen kehityksessä.

– Yhden Helsingin vierasvoiton jälkeen pojat huomasivat bussissa, että joukkueellahan on jo alkukaudesta koossa saman verran pisteitä kuin edellisinä vuosina koko kaudella. Viime talvena tämä joukkue oppi voittamaan ja käänsi monet pelit edukseen lopussa, Jukka Tirkkonen muistuttaa.

Veiterä menetti keväällä riveistään kokemusta, kun maalivahti Marko Heikkinen ja puolustaja Ville Kantonen lopettivat ja pelinrakentaja Tuomo Partanen siirtyi Helsingin IFK:n riveihin.

– Tuoppihan kävi meillä matkapelaajana. Nyt koko ryhmä on paikalla kaikissa harjoituksissa. Tähän kauteen valmistautuminenkin päästiin aloittamaan hyvissä ajoin keväällä ja Kisapuiston jää on ollut aivan loistava, vaikka säät ovat olleet mitä sattuu. Nyt tätä jäätä osataan tehdä, Jukka Tirkkonen sanoo.

Veiterä on saanut maalivahtiosastolle tuoretta osaamista, kun Imatran PaSa Bandyn vielä A-juniori-ikäinen maalivahti Oskari Koho tuli Markus Hartikaisen aisapariksi.

– Oskari on ollut vakuuttava. Hänellä on pesäpallon pelaamisen peruina hyvä heittokäsi ja Varkauden turnauksessa Oskari ratkaisi torjumalla kaksi rankkaria, Tirkkonen kehaisee nuorta maalivahtia, joka oli viime viikonloppuna alle 19-vuotiaiden maajoukkueleirillä.

Veiterä on keskittynyt parantamaan joukkueen pelinrakentelua. Jukka Tirkkonen luottaa vahvasti Tomi Hauskan ja viime kaudella vahvasti esiin nousseen Jarkko Kinnusen yhteispeliin keskellä. Laidoissa kaksikkoa tukevat Tero Nieminen ja Kim Mononen.

-Keskikentällä tavoiteltiin vielä yhtä uutta hyvää pelaaja, mutta häntä ei saatu. Kyllä meillä taitoa riittää, mutta avainpelaajien loukkaantumisiin ei ole paljon varaa, valmentaja Jukka Tirkkonen arvioi.

Veiterä aloittaa bandyliigan kauden viikonloppuna vieraspeleillä. Lauantaina Veiterä kohtaa Helsingissä Botnian ja sunnuntaina Porvoossa Akilleksen.

MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Veljekset Janne (vas.) ja Tomi Hauska pelaavat ensimmäistä kauttaan Kisapuistossa samassa joukkueessa.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen