Valtakadun remontti alkaa Kauppakadun ja Snellmaninkadun välillä

ILPO LESKINENLAPPEENRANNAN kaupunki aloittaa tänä vuonna Valtakadun peruskor

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANNAN kaupunki aloittaa tänä vuonna Valtakadun peruskorjauksen. Remontti alkaa Snellmaninkadun ja Kauppakadun välillä.

Katuosuus rakennetaan kävelypainotteiseksi, jollainen Kauppakatu jo on Ainonkadun ja Koulukadun sekä Valtakadun ja Oksasenkadun välillä.

Teknisen keskuksen palvelutuotanto on laatinut liikenneväylien tämän vuoden työohjelman. Rakentamiseen voidaan talousarvion mukaan käyttää 1,6 miljoonaa euroa. Tekninen lautakunta käsittelee työohjelmaa keskiviikon kokouksessaan.

KAUPUNKI AIKOO myös rakentaa liikenneympyrän Taipalsaarentien, Kasarmikadun ja Varastokadun risteykseen.

Jos liikenneympyrän suunnittelu ei etene, vaihtoehtoina ovat Helsingintien parantamisen jatkaminen, liikenneympyrän rakentaminen Armilankadun ja Lappeenkadun risteykseen tai Koulukadun ja Kirkkokadun risteyksen parantaminen.

Tänä vuonna on myös tarkoitus rakentaa Lappeenkatu valmiiksi entisen linja-autoaseman montun kohdalla. Hartikkalan Revonkatu peruskorjataan voimakkaan routimisen takia.

Edellä mainittujen pää- ja kokoojakatujen korjaukseen on varattu 880 000 euroa.

UUSIA TEITÄ rakennetaan 135 000 eurolla: Hakaliin Villenpuiston kaava-alueelle, Myllymäkeen (Kauppiaankatu) ja Pikisaareen (Pikisaarenkuja).

Keskeneräisiä katuja kunnostetaan 300 000 eurolla. Pajarilassa Eteläkatu ja Hirsimäenkatu rakennetaan valmiiksi. Juvakankuja päällystetään, ja Pikisaaren Rantakatu viimeistellään. Myllymäkeen tehdään katuja liikerakentamisen tahdissa.

Liikenneturvallisuussuunnitelman mukaiset korjaukset alkavat tänä vuonna. Kaupunki osallistuu Vaalimaantien ja Taipalsaarentien meluaitojen rakentamiskuluihin.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen