Kaupunki siirtäisi Taikinamäen koulun Huhtiniemeen

Steiner-koulun ohella purettavasta rakennuksesta on kiinnostunut yksi yksityinen taho. Myös koulun siirtämisestä Rutolaan on keskusteltu.

JUUSO ALA-KYYNY

LAPPEENRANTA. Purettavana oleva Taikinamäen koulu voitaisiin kaupunginjohdon mielestä siirtää Huhtiniemen esikunta-alueelle, jossa Steiner-koulu sijaitsee. Steiner-koulu on aiemmin ilmaissut kiinnostuksensa vanhaa koulurakennusta kohtaan.

Kaupunginjohtaja Seppo Miettisen mukaan Taikinamäen koulu säilyisi Huhtiniemessä koulukäytössä ja ratkaisisi Steiner-koulun pitkään jatkuneen tilaongelman.

– Tästä näkökulmasta pidän tätä ensisijaisena vaihtoehtona. Tietenkin se edellyttää, että Steiner-koululla on edellytykset hoitaa oma osuutensa asiassa. Tässä tilanne on käsittääkseni vielä auki, Miettinen sanoo.

STEINER-KOULUN kannatusyhdistystä siirtoasiassa on hillinnyt lähinnä rahoitusongelma. Rahasta on tarkoitus neuvotella kaupungin kanssa kevään aikana. Miettinen ei suostu vielä arvioimaan, miten paljon kaupunki voisi tulla vastaan.

– Tilakeskus käy neuvotteluja Steiner-koulun kanssa. Tilannetta arvioidaan uudelleen, kun saadaan selvitys valmiiksi, Miettinen sanoo.

Tilakeskuksen päällikön Jaakko Vatasen mukaan siirto Huhtiniemeen on saanut Etelä-Karjalan museon hyväksynnän.

– Museon mukaan koulu sopisi sinne esikunta-alueelle vähän sivumpaan, Marssitien reunaan, Vatanen sanoo.

TAIKINAMÄEN koulun siirtämistä on puuhattu kolmisen vuotta. Koulua alettiin purkaa tämän vuoden alussa, ja samalla sille on etsitty uutta omistajaa. Steiner-koulun ohella koulusta on kiinnostunut ainakin yksi yksityinen lappeenrantalaistaho.

Myös koulun siirtämisestä Rutolan koulun viereen on keskusteltu. Asutuksen lisääntyessä alueella on pulaa koulupaikoista. Taikinamäen koulun siirtämisen sijasta alueelle rakennettaneen kuitenkin kokonaan uusi koulurakennus.

– Vanhan koulun siirtäminen ei tunnu järkevältä, koska sen pohjakaava on rajoitettu eikä se sovellu nykyaikaiseen koulunkäyntiin. Koulun varustaminen tulisi kalliimmaksi kuin uudisrakennus, Vatanen arvioi.

Taikinamäen koulusta Koulukadulla on nyt purettu sisätilat. Lähiviikkojen aikana koulu alkaa olla valmis mahdolliseen siirtoon. Jos siirto ei toteudu, hirret pinotaan kaupungin varastoon.

Kirjoittaja:
Juuso Ala-Kyyny