Mirja Borgström kulttuuritoimen talouspäälliköksi

RIINA NOKSO-KOIVISTOKonserttitalo Mikaelin nykyinen toimitusjohtaja Mirja Bo

RIINA NOKSO-KOIVISTO

Konserttitalo Mikaelin nykyinen toimitusjohtaja Mirja Borgström valittiin keskiviikkona Lappeenrannan kulttuuritoimen talouspäälliköksi. Borgström aloittaa tehtävässä maanantaina 26. maaliskuuta.

Kulttuuritoimen talouspäällikön virka on Lappeenrannassa uusi. Teatterin talouspäällikön tehtävää laajennettiin niin, että uusi talouspäällikkö koordinoi koko toimialan talousasioita. Jatkossakin työ painottuu teatterin hallintoon ja talouteen. Talouspäällikön tehtäviin kuuluu lisäksi markkinoinnin kehittäminen koko toimialalla.

Mirja Borgström tunnetaan parhaiten Imatran kulttuurivaikuttajana. Ennen siirtymistään Mikaeliin noin vuosi sitten, Borgström työskenteli Imatran kulttuuritoimen johtajana. Lisäksi hän toimi Imatra Big Band -festivaalien hallituksen puheenjohtajana.

Borgströmin mukaan hän on etsinyt mahdollisuutta palata kotimaakuntaansa vuodenvaihteesta lähtien. Borgström asuu Imatralla ja on kotoisin Lappeenrannasta.

– Kohdalle sattui tämä mielenkiintoinen, laaja-alainen ja saman suuntainen tehtävä, jota hoidin Imatralla.

– Koska tehtävä on uusi, valituksi tullut henkilö voi varmasti muokata sitä sen mukaan, mitkä ovat omia vahvuuksia. Tarkoitus on myös löytää muiden vahvuuksia niin, että kokonaisuus muodostuu mahdollisimman hyväksi.

Jos Borgström olisi viihtynyt Mikaelin toimitusjohtajana kovin hyvin, tuskin hän olisi hakenut näin pian muita töitä. Borgström myöntää, ettei nykyinen työ ole ollut ongelmaton.

– Mikael on uusi yhtiö, jossa on omat lastentautinsa. Se näkyy esimerkiksi tavoitteiden asetannassa. Siinä, allekirjoittavatko kaikki osakeyhtiössä toimivat ne samat visiot. Sellaisia suuntaviivakysymyksiä.

Puututaanko Mikaelissa liikaa toimitusjohtajan työhön, pääseekö toimitusjohtaja johtamaan?

– Koko palikka pyörii vielä niin lähtötilanteessa. Koko toiminnalle pitäisi ensin löytää varmempi pohja. On perustettu yhtiö ja ennen kuin polku on tallettu, se vie aikaa.

– Jokainen mukana ollut on varmasti laittanut pätkän polkua kuntoon. Minulle kokemus oli mielenkiintoinen ja opettavainen.

Kuvateksti

Mirja Borgström siirtyy Lappeenrannan kulttuuritoimeen maaliskuun lopussa.

Kuva: ES-arkisto

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto