Pomot tiirailevat golfklubilla

PETTERI VÄRTÖIMATRA. Suuryhtiöt ottavat niskalenkkejä työntekijöistään ja to

PETTERI VÄRTÖ

IMATRA. Suuryhtiöt ottavat niskalenkkejä työntekijöistään ja toimihenkilöistään. Sitouttamista tavoitellaan, vaikka sitten väkisin. Ajankohtainen yhteiskunnallinen teema on Teatteri Imatran kevätkauden avaavan näytelmän Kenen vaimoina seisot? ytimessä.

Näytelmässä yhteiskunnallisuus jää sivurooliin. Pääosassa on tarkasti askelmoitu farssi, jossa on toiminnallisuutta harvinaisen paljon, ohjaaja Timo Rissanen kertoo. Tekstitulkinta jää yleisölle, näyttelijöiden on keskityttävä rytmin säilyttämiseen.

– Muita asioita ei paljon mietitä, Sari Anria sanoo. Kiire on, muttei hätä, Aki Honkatukia jatkaa. Näytelmä on teknisesti vaativa. On viilattu viimeiseen saakka, jotta onnettomuuksilta vältyttäisiin, Timo Rissanen lisää. Silti tekevälle on sattunut.

– Aina paukkuu Siimestä, Aki Honkatukia kertoo. Hän viittaa vierailija Tarja Siimekseen, jonka reisi on revähtänyt, pää saanut kuhmuja ja loput kropasta kärsinyt flunssasta kahdeksan viikkoa kestäneiden treenien aikana. Muilla on ollut muuten hauskaa.

MICHAEL PARKERIN Kenen vaimoina seisot? saa Teatteri Imatrassa pohjoismaisen kantaesityksensä. Vuonna 1998 ensi kertaa näyttämöllä nähdyn näytelmän on suomentanut Timo Rissanen. Tapahtumapaikka on Yhdysvallat, mutta tarina universaali.

Kaksi pikkupomoa viettää viikonloppua vaimoitta golfhotellissa. He tapaavat uuden, perhekeskeisyyttä arvostavan esimiehensä.

Pomojen pitää hommata vaimot, mutta hotellin puhelinverkko on sekaisin ja muitakin yllätyksiä tapahtuu. Miksi juuri Parker?

– Parker on eräänlainen vastaisku sille, että useat teatterit esittävät aina samoja tekstejä, Rissanen kertoo. Parkerin rustaamasta tekstistä on karsittu pois tarpeeton, mutta farssin perusta, vauhti ja mojovat yllätykset, ovat alkuperäisillä paikoillaan.

. . .

Kenen vaimoina seisot? -näytelmän ensi-ilta Teatteri Imatrassa lauantaina 24. helmikuuta kello 16.

Kuvateksti: Sari Anria (vas.) kirjaa Marko Kurikan ja Aki Honkatukian golfhotellin asiakkaiksi näytelmässä Kenen vaimoina seisot? Siitä alkaa yllätysten karuselli.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö