Suvorov esittäytyy kesällä Linnoituksessa

Etelä-Karjalan museo järjestää kenraali Aleksandr Suvorovin elämästä kertovan näyttelyn. Esineistö on peräisin Suvorov-museon kokoelmista Pietarista.

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan museo esittelee kesällä Aleksandr Suvorovin elämää. Suuri venäläinen sotapäällikkö saa museoon kesänäyttelyn, joka avautuu 27. toukokuuta.

Näyttelyn ainutlaatuiseksi luonnehdittu esineistö on peräisin Suvorov-museon kokoelmista Pietarista.

Suomeen ja Kaakkois-Suomen linnoitusten rakentamiseen liittyvää tietoa on kerätty Suomesta.

NÄYTTELYSSÄ on esillä noin 60 maalausta ja piirustusta sekä Suvoroviin liittyviä esineitä ja hänen henkilökohtaisia tavaroitaan.

Näyttely esittelee myös kymmeniä univormuja.

Näyttelyä täydentää yli 200 tinasotilasta.

Näyttelyyn liittyy myös kolmikielinen Suvorov-julkaisu, jonka artikkelit ovat suomalaisten ja venäläisten asiantuntijoiden kirjoittamia.

SUOMALAISET tuntevat Suvorovin Pietarin suojaksi rakennettujen Kaakkois-Suomen linnoitusten sekä kanavien suunnittelijana ja rakentajana.

Venäläisille hän on ennen kaikkea suuri voittamaton sotapäällikkö, joka on tunnettu taisteluistaan ja sotaretkistään turkkilaisia ja ranskalaisia vastaan.

Näyttely on osa kaksivuotista EU-osarahoitteista kulttuurimatkailun kehittämishanketta.

Etelä-Karjalan museo ja kesäyliopisto järjestävät kevään aikana Suvorov-luentosarjan, jonka ensimmäinen luento pidetään 13. helmikuuta.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen