Timo Paasolainen on nyt Uus-Lavolan Peli-Poikien mies

Entinen Rakuunoiden valmentaja seuraa PEPOssa Markku Timosta. Timonen keskittyy jatkossa yritystoimintaan ja kansanparannukseen.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Jalkapallovalmentaja Timo Paasolainen on valittu PEPOn juniorivalmennuspäälliköksi. Paasolainen seuraa tehtävässä oman yrityksen pyörittämiseen jatkossa keskittyvää Markku Timosta.

Rakuunoiden, FC Kuusankosken ja MyPan liigajoukkueen kakkosvalmentajana aikaisemmin työskennelleellä Paasolaisella on taskussaan Suomen korkeimman tason valmentajatutkinnot.

– Jos tällä alueella aikoo asua ja työskennellä urheilun parissa, tässä on hyvä työpaikka siihen, Paasolainen sanoo.

Paasolainen, 42, palaa jalkapallon pariin pienen tauon jälkeen. Viimeksi hän valmensi Kuusankoskella kaudella 2005. Viime vuoden hän työskenteli kaupunkilehti Lappeenrantalaisen toimittajana.

PEPOssa Paasolainen aloittaa työt 5. maaliskuuta.

– Nyt on taas virtaa.

– Toinen tärkeä motiivini on Etelä-Karjalan jalkapallon kehittäminen, siinä on iso työ kaikilla seuroilla.

Paasolaisen mukaan mitään viisastenkiveä ei ole, vaan toiminnan laatu ja koko seuran halu ratkaisevat kehityksen suunnan. Oppia harjoituskulttuurin luomisessa hän on valmis hakemaan myös ulkopuolelta.

– Täällä on paljon seuroja muissa lajeissa, jotka menestyvät ja tuottavat maajoukkuepelaajia.

KOLMOSESSA pelaavan edustusjoukkueen toimintaan Paasolainen ei puutu. Painopiste on B-junioreista alaspäin, mutta minkään joukkueen valmentajaksi hän ei lähde.

– Selkeästi kilpailulliseen suuntaan, Paasolainen osoittaa PEPOn suunnan.

Paasolaisen listalla avaintekijöitä kehitystyössä ovat valmentajat, seuran taustojen toimiminen sekä itse pelaajat, joiden motivaation pitää olla kohdallaan.

– Seuralla on tietynlainen kyläseuran imago ja se voi säilyä, mutta työn on oltava niin hyvää, että pelaajia tulee, Paasolainen kuvaa.

– Mutta edelleen naistoimikunta saa paistaa piirin parhaat muurinpohjaletut.

PUHEENJOHTAJA Pekka Valkeapää ei kommentoi sitä, onko kaupungin länsialueen suurseuran strategiaan piirretty tavoitteeksi olla jossain vaiheessa Lappeenrannan ykkösseura.

– Haemme tiettyä terävöitystä toimintaan ja samalla siirretään painopistettä enemmän kenttätyöhön, Valkeapää sanoo.

– Pikkuisen enemmän kilpailulliseen puoleen panostetaan, mutta kyllä sen pitää käsi kädessä mennä harrastetoiminnan kanssa.

Ulkopuolelta ei Valkeapään mielestä voi pelaajia rahdata pelastamaan jalkapalloa.

– Panostaminen juniorityöhön on pitkässä juoksussa ainoa mahdollisuus saada alueen jalkapalloa eteenpäin.

– Tottakai halutaan kasvattaa pelaajia omaankin edustusjoukkueeseen.

PEPOlla on yhteinen B-juniorijoukkue Kultsun kanssa. Valkeapää suhtautuu myönteisesti alueen seurojen yhteistyöhön.

– Ei se ainakaan meistä ole kiinni.

PEPON ENSIMMÄINEN päätoiminen työntekijä Markku Timonen sanoo keskittyvänsä jatkossa jalkapalloon liittyvän yritystoiminnan pyörittämiseen sekä kansanparannusopintoihinsa. Timonen on myös vihreiden kansanedustajaehdokas.

Palloliiton piirin Kaikki pelaa -työryhmässä mukana ollut Timonen sanoo, että kilpailun ja harrastamisen yhdistäminen on ollut hankalaa, mutta molemmilla puolilla on kehitysmahdollisuuksia.

PEPOlla on 23 joukkuetta ja niissä noin 70 vetäjää valmentajista huoltajiin. Pelaajia on enemmän kuin Lappeenrannan muissa seuroissa yhteensä, Timonen laskee.

– Siitä joukosta pitää ruveta tulemaan pelaajia. Kaikkien valmennuksen tähtäimessä pitää olla se, Timosen seuraaja Paasolainen linjaa.

Kuvateksti

Vahdinvaihdon yhteydessä täsmennettiin myös virkanimikettä. Timo Paasolainen (vas.) on PEPOssa juniorivalmennuspäällikkö, kun Markku Timonen oli junioripäällikkö. Toimistorutiineista painopistettä on tarkoitus suunnata enemmän valmennuksen puolelle

Kuva: PEKKA HÖLKKI

Kirjoittaja:
Vesa Salminen