Puukeskus siirtää toimintansa Myllymäen uudelle tontille

Tekninen lautakunta varasi yhtiölle 2,6 hehtaarin tontin. Siirtymisaikataulusta ei ole vielä päätöksiä. Lappeenrannan kaupunki kaavailee Taipalsaarentien varren tontille asuntorakentamista. Bonvesta rakentaa ensin valmiiksi Pikisaaren ja Rapasaaren.

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Pallossa Taipalsaarentien varressa sijaitseva Puukeskus Oy siirtää koko toimintansa Myllymäkeen. Aikataulu on kuitenkin vielä auki. Puukeskuksen hallitus päättää siitä huhtikuun lopulla.

Puukeskus Oy:n johtaja Ari Niemelä toivoo, että toiminta siirtyy mahdollisimman nopeasti, mutta hän ei osaa sanoa vielä aikataulua.

Lappeenrannan tekninen lautakunta varasi Puukeskukselle 2,6 hehtaarin tontin Myllymäenkadun ja Hanhijärventien risteyksestä. Tontin myyntihinta on 324 000 euroa.

Puukeskus Oy havitteli aikaisemmin Lidliä vastapäätä olevaa tonttia, joka meni kuitenkin Biltemalle.

– Myös uusi tontti on meille mieluinen. Se on sopiva nyt, kun Myllymäen alue on kehittynyt niin ripeästi. Totta kai olisin ottanut mieluummin sen tontin, jota alun perin haimme, Niemelä kertoo.

PUUKESKUS aikoo toteuttaa Myllymäessä nykyisenlaisen rakentajakeskus-mallin, mutta laajempana kuin Taipalsaarentiellä.

Niemelä toivoo tontille yrittäjiä, joilla on muuta osaamista kuin Puukeskuksella. Hän haluaisi mukaan myös LVIS- eli vesi- ja sähköpalvelut.

– Jos tässä onnistumme, se tarkoittaa luonnollisesti lisätyöpaikkoja Lappeenrantaan.

PUUKESKUKSEN nykyisen Taipalsaarentie 51:n tontin vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2011. Tontin omistaa UPM:n kiinteistöyhtiö Bonvesta. Aikaisemmin Puukeskus oli osa UPM-yhtiötä.

– Toiveeni kuitenkin on, että pääsemme pois sieltä niin nopeasti kuin voimme. Se tontti ei ole meidän paikkamme, Ari Niemelä toteaa.

LAPPEENRANNAN kaupunki haluaisi Puukeskuksen nykyisen tontin asuntorakentamiseen. Alustavia suunnitelmiakin on joskus tehty, mutta kaavaa alueella ei ole. Teknisen johtajan Ensio Koikkalaisen mukaan kaikki suunnitelmat pitää tehdä uusiksi.

– On kyllä keskusteltu, että alueella voisi aloittaa esisuunnittelun. Liikennesuunnitelmaa pyöriteltiin jo, kun Pallon kiertoliittymää suunniteltiin. Liikkeellelähtö on kuitenkin kiinni maanomistajasta.

Puukeskuksen tontille ei pitäisi Koikkalaisen mielestä rakentaa mitään korkeita kerrostaloja, vaan se soveltuu parhaiten matalaan tiiviiseen rakentamiseen. Se voisi tarkoittaa pienkerrostaloja, rivitaloja tai niiden sekamuotoja.

– Lappeenrannassa on puhuttu matalasta tiiviistä rakentamisesta, jota ei kuitenkaan ole vielä missään sellaisenaan kaupungissa, Koikkalainen kertoo.

BONVESTAN maankäyttöpäällikkö Samuli Eerolainen luonnehtii yhtiön ja kaupungin suunnitelmia aika samansuuntaisiksi.

Puukeskuksen tontille pitää saada jotakin järkevämpää käyttöä.

Heti kun Puukeskus on löytänyt uuden osoitteen, Bonvesta alkaa miettiä kaupungin kanssa asemakaavan muuttamista.

– Sen aloittamiselle hetki on oikeastaan aika optimaalinen. Menee kuitenkin useampi vuosi ennen kuin on saatu asumiseen tarkoitetut tontit, kaavat vahvistettua, maaperät putsattua ja rakennukset pois purettua.

Eerolaisen mielestä entisen vaneritehtaan tontin rakentaminen voisi jatkua heti sen jälkeen kun Pikisaaren ja Rapasaaren on saatu valmiiksi.

– Aikataulut täsmäävät aika hyvin.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Lappeenrannan kaupunki haluaa Puukeskuksen nykyiselle tontille asuntorakentamista. Maanomistajassa Bonvestassa ollaan samaa mieltä. Rakentamiseen menee kuitenkin vielä useampi vuosi..

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen