Joutseno ostaa pikkulasten kasvatusta Lappeenrannalta

HEIKKI SOPANENJoutsenon kaupunki ostaa varhaiskasvatuksen johtamispalvelut m

HEIKKI SOPANEN

Joutsenon kaupunki ostaa varhaiskasvatuksen johtamispalvelut marraskuusta alkaen Lappeenrannalta. Varhaiskasvatuksen talous- ja hallintopalveluista Joutseno käy maksamaan Lappeenrannalle ensi vuoden alusta. Päivähoidon, esiopetuksen ja koululaisten iltapäivätoiminnan Joutseno järjestää lapsosilleen yhteistyössä Lappeenrannan kanssa niin ikään vuoden alusta.

Joutsenon kaupunginhallitus päätyi turvautumaan naapurikaupungin maksulliseen kasvatusapuun tiukan äänestyksen jälkeen. Sopimusta Lappeenrannan kanssa esitti kaupunginjohtaja Kari Korkiakoski.

Kaupunginhallituksen jäsen Riitta Munnukka (kesk.) puolestaan esitti, ettei sopimusta Lappeenrannan kanssa tehdä vaan hoidetaan kasvatushommat itse ja perustetaan varhaiskasvatuksen esimiehen virka Joutsenoon.

Äänestyksessä kumpikin esitys sai neljä ääntä. Kun puheenjohtaja Risto Kakkola (sd.) äänesti kaupunginjohtajan esityksen puolesta, päätökseksi tuli kaupunginjohtajan esitys.

Kakkolan lisäksi Korkiakosken esitystä kannattivat Tarja Myllärinen (kok.), Titta Karppinen (sd.) ja Anne Selenius (sd.). Munnukan esityksen taakse menivät Matti Ahvonen (kesk.), Pekka Lukkari (kesk.) ja Juha Turkia (KD). Demarien Tapio Virkki ei osallistunut asian käsittelyyn jääviyden vuoksi.

Hallituksen päätös menee vielä kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Päätös on luonnollista jatkoa kaupunkien yhteistyövirityksille ja kuntaliitospyrinnöille. Joutseno maksaa varhaiskasvatuksen johtamisesta Lappeenrannalle kahdelta työpäivältä viikossa. Laskutushinta on 2 507 euroa kuukaudessa. Summassa ovat palkan sivukulut, alv ja 10 prosentin yleiskustannuslisä.

Talous- ja hallintopalvelujen hinnaksi tulee kuukaudessa 3 800 euroa palkan sivukuluineen, alveineen ja yleiskustannuslisineen. Talous- ja hallintopalveluja arvellaan tarvittavan viitenä työpäivänä viikossa.

Kasvatuksen ja opetuksen johtavien asiantuntijoiden antamasta konsultoinnista Joutseno joutuu maksamaan Lappeenrannalle 40-80 euroa tunnilta sekä arvonlisäveron.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen