Laajennettu Prisma avautuu etuajassa Lappeenrannassa

Etelä-Karjalan Osuuskaupan myynti jatkoi alkuvuonna kasvuaan. Lappeenrannan Prismakin lisäsi myyntiään laajennustöistä huolimatta.

HEIKKI SOPANEN

Etelä-Karjalan Osuuskauppa teki myynnillisesti hyvän alkuvuoden. Liikevaihto oli yli 51 miljoonaa euroa ja se kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna yli viisi prosenttia. Eniten myyntiään kasvattivat ABC-liikennemyymälät, ja kasvu oli hyvää myös S-marketeissa ja Imatran Prismassa.

Toimitusjohtaja Ahti Manninen on erityisen tyytyväinen, että myös Lappeenrannan Prisman myynti lisääntyi meneillään olevasta laajennusremontista huolimatta.

– Ilmeisesti asiakkaat hyväksyvät häiriön, jos sen syy on palvelujen parantaminen. Tuloskehitys on kaiken kaikkiaan kohtuullinen, onhan vertailupohjana viime vuosi, joka oli ennätysvuotemme.

Lappeenrannan Prisman laajennus on myös edennyt vauhdilla, jopa niin nopeasti, että se avataan jo syyskuussa ennakoidun lokakuun sijaan.

– Ruokaosasto otetaan käyttöön juhannusviikolla, ja laajennettu Prisma on kokonaan käytössä syyskuussa. Viralliset avajaiset pidetään lokakuun 11. päivä, jolloin EeKoo täyttää sata vuotta, Manninen kertoo.

LAPPEENRANNAN Prisman myyntineliöt kasvavat 5 000 neliöstä lähes 15 000 neliöön. Uusina palveluina Prismaan tulevat kodin rautaosasto, laaja urheiluosasto sekä puutarhamyymälä ja hampurilaisravintolan lisäksi lounas- ja pizzaravintolat.

Toiseen kerrokseen valmistuu kuntosalikeskus, jota käy vetämään kuntotaliyrittäjä, ja myös Lappeenrannan Työterveysasema muuttaa toisen kerroksen tiloihin. Lämpimät ja ulkoparkkipaikat lisääntyvät useilla sadoilla.

Ensi syksynä EeKoo käy rakentamaan Sokosta nykyisiin Nordean tiloihin Lappeenrannan keskustassa. Mannisen mukaan Sokos avaa ovensa helmikuussa 2008. Valtakadun ja Kauppakadun kulmauksessa olevaan suojeltuun rakennukseen tulee ruokaravintola.

Myös muita investointeja on suunnitteilla Nuijamaalle, Myllymäkeen, Saimaanharjulle ja Särkisalmelle sitä mukaan kuin kaava- ja tonttiasiat järjestyvät.

Mannisen mukaan myös autokaupan laajentaminen kiinnostaa, jos myyntiin saadaan uusia automerkkejä. Manninen lupaa, että EeKoon huoltoasemiakin nousee maakuntaan lisää lähivuosina. Lappeenrannan Simolantien ja Luumäen Jurvalan Essot siirtyvät EeKoolle heinäkuussa.

KAUPAN kilpailu kovenee koko ajan, mutta Manninen uskoo EeKoon pärjäävän jatkossakin. Hän sanoo, että maakunnan asukkaiden lisäksi myös venäläiset ovat varteenotettava asiakaskunta.

– Prismojemme asiakkaista 1-1,5 prosenttia on venäläisiä, ja hotelli Lappeen yöpyjistä seitsemän prosenttia. Heidän osuutensa asiakkaista tulee todennäköisesti edelleen kasvamaan, ja siihen pitää varautua.

Kuvateksti

Lappeenrannan Prisman laajennus valmistuu syyskuussa, minkä jälkeen myymäläneliöitä on lähes 15 000 neliötä.

Kuva: MIKA STRANDÉN

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen