Kirjastossa palvellaan ja kuunnellaan

Lappeenrannan maakuntakirjasto voitti Palvelumittarin kunnallisten palvelujen sarjan.

SAARA KOHO

Sukututkimusta harrastava Liisa Rinkinen käyttää säännöllisesti kaupungin kirjastopalveluja. Häntä ilahduttaa tieto Lappeenrannan maakuntakirjaston saamasta tunnustuksesta.

– Olen aina saanut kirjastosta erinomaista ja asiantuntevaa palvelua, Rinkinen kertoo. Hänestä on mainiota, että mikrofilmejä voi tilata ja tutkia maakuntakirjastolla ilmaiseksi. Lisäksi Rinkinen on käynyt kirjastolla kurssilla, jolla opetettiin tietokoneen ja Internetin käyttöä. Kirjoja on tullut tilattua tilaajapalvelun kautta muista kirjastoista ympäri Suomen. Kirjastonhoitajat ovat Rinkisen mukaan tietäviä, osaavia ja avuliaita, alansa rautaisia ammattilaisia. Hän kiittelee myös kirjaston sähköistä palvelua.

– On niin näppärää, että erääntyvistä lainoista muistutetaan sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kirjastopalvelut todella elävät tätä aikaa, Rinkinen nauraa.

MAAKUNTAKIRJASTOLLA Palvelumittarin tulokset otettiin ilolla vastaan. Kirjastonhoitaja Virpi Silvonen kertoo, että asiakkaat kiittelevät usein hyvää palvelua. Hänen mukaansa ammattitaitoa on se, että löytää etsityt kirjat ja osaa auttaa ja kuunnella asiakkaita.

– Meillä kirjastonhoitajat viitsivät hakea kirjat hyllystä, eivätkä vain osoita asiakkaalle missä ne sijaitsevat.

Silvosen mielestä asiakkailla on oikeus vaatia palvelua. Hänen mielestään hyvään asiakaspalveluun kuuluu se, että kaikki asiakkaat saavat tasapuolista palvelua. Nuoria ja vanhoja pitää kohdella yhtä hyvin.

– Huonoja päiviä on kaikilla, mutta palveluammatissa niiden ei pitäisi antaa näkyä.

Kuvateksti

Liisa Rinkinen lukee paljon ja käyttää usein Lappeenrannan maakuntakirjaston palveluja.

Kuva: Marleena Liikkanen

Kirjoittaja:
Saara Koho