Lappeenranta tehostaa Elinkeinopolitiikkaansa

Technopoliksen tulevilla teknologiakeskuksilla Lappeenrannassa ja Pietarissa on tärkeä rooli Lappeenrannan vetovoimaohjelman toteutuksessa. Päätös ydinkeskustaan sijoittuvasta rakennuskohteesta on odotettavissa alkukesästä.

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANTA. Yhteistyö Technopolis Oyj:n ja Lappeenrannan kaupungin välillä täsmentyy vetovoimaohjelman toimintasuunnitelmaksi kesän aikana. Tavoitteena on luoda uutta yritystoimintaa, uusia työpaikkoja ja hyödyntää alueen asemaa rajan pinnassa.

Lappeenrannan kaupunkiyhtiöitten toimitusjohtaja Tom Hultin pitää Lappeenrannan ongelmana väestökehityksen pysähtymistä ja sitä, että nettotyövoiman kehitys ei ole kasvanut toivotusti.

– Nyt perustettu kaupungin vetovoimaohjelma on merkittävä ponnistus vastata tähän ongelmaan. Haemme sillä tehoja markkinointiin ja muutenkin aggressiivisempaa elinkeinopolitiikkaa, Hultin sanoo.

Ohjelma keskittyy Hultinin mukaan Venäjä-liiketoimintojen kehittämiseen, metsäteollisuuteen ja energiantuotannon tutkimukseen ja tuotekehittelyyn.

– Yhteistyö Technopoliksen kanssa on tärkeää, koska siellä on alan kokemusta ja osaamista, Hultin perustelee.

TECHNOPOLIKSEN uusi teknologiakeskus on valmisteilla Lappeenrannan ydinkeskustaan. Ensimmäinen 3 150 kerrosneliömetrin rakennusvaihe on tarkoitus aloittaa tämän vuoden puolella.

– Tiloista on vuokrattu lähes puolet ja investointipäätös tehdään alkukesän aikana, arvioi toimitusjohtaja Pertti Huuskonen, jonka mukaan taloon tulevista yrityksistä kolme toimii Venäjän bisneksessä.

– Technopolikselle Lappeenrannan yksikön roolina on ollut alusta alkaen toimia yrityksen Venäjän liiketoiminnan osaamiskeskittymänä. Siksi tämä vetovoimaohjelma edistää myös Venäjän liiketoimintaamme, Huuskonen kertoo.

PIETARISSA Technopolis toimii tällä hetkellä 500 neliön Innovation Centerissä. Huuskosen mukaan parille asiakkaalle piti saada nopeasti puitteet toimia, ja samalla pääsimme molemmin puolin harjoittelemaan palvelukonseptimme toimimista Venäjälle.

– Olemme ostaneet Pulkovan lentokentän lähistöltä viiden hehtaarin maa-alan, jonne on nyt suunnitteilla 15 000 kerrosneliömetrin teknologiakeskus.

Rakentaminen alkaa Huuskosen mukaan heti, kun lupaprosessi on ohi, se voi kestää jopa vuoden Venäjällä.

MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Technopoliksen toimitusjohtaja Pertti Huuskonen (etualalla), Lappeenrannan vetovoimaohjelman johtaja Asko Rantanen ja myyntipäällikkö Ari Hemmilä sekä yhtiön Lappeenrannan yksikön johtaja Marjut Hannelin kertoivat äskettäin käynnistyneestä palveluohjelmasta, jolla on tarkoitus koukuttaa Lappeenrantaan yrityksiä, työtä ja innovaatiotoimintaa.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki