Lasten ja nuorten festari luo tekemistä Oleksille

Perjantaina ja lauantaina kävelykadulla nähdään paikallisten lasten ja nuorten esityksiä, muotinäytöksiä, vuohensarvisoitantaa ja vaikka mitä.

RIINA NOKSO-KOIVISTO

Lappeenranta. Mitäs tehtäis? Mennään ensin katsomaan koirien muotinäytöstä, sitten toviksi pomppulinnaan. Sen jälkeen voisikin ryhtyä näyttelijäksi, koska tarjolla on rooli avaruusaiheisessa satu-seikkailussa.

Lapset ja nuoret voivat perjantaina ja lauantaina valita runsaasta tapahtumatarjonnasta suosikkinsa, kun Lappeenrannan Oleksilla järjestetään heille omat festarit. Lappeenrannan kaupunkikeskustan järjestämä kesän avaus vilkastuttaa Oleksia molempina päivinä kello 10-15.

– Mukana on paljon paikallista ohjelmaa, kuten eri päiväkotien esityksiä. Tiesimme, että monissa päiväkodeissa valmistellaan keväällä ihania esityksiä ja on harmi, ettei suurempi yleisö pääse niistä nauttimaan. Nyt pääsee, tapahtumaa suunnitellut Anne Seppäläinen kertoo.

Festareilla nähdään myös eri harrastajaryhmien osaamista, kuten Lappeenrannan naisvoimistelijoiden, Rajan nuorten ja Lauritsalan Visan tanssiryhmien esityksiä. Perjantaina iltapäivällä kaupunkilaisille esittäytyvät Lauritsalan lukion bändit.

Perjantaina lasten toivotaan mielellään pukeutuvan karnevaaliasuihin. Tällöin puvustus on omasta takaa valmiina, kun Emma Jussila teatteri Kareluksesta tarvitsee avustajia avaruusaiheiseen satunäytelmään.

– Ilman mitään asuakaan pääsee toki mukaan, mutta ajattelimme, että lapsilla saattaa vapun jäljiltä olla kaikenlaisia kivoja pukuja, joita saattaisi olla mukava käyttää uudestaan.

Paitsi kulttuuri, kaupunkifestareilla myös muoti on suuressa roolissa. Perjantaina kesämuotia esittelevät koirat, lauantaina on ihmisten vuoro. Fashion Model Agency esittelee koko perheen muotia ja etsii samalla uusia mallikykyjä.

Perjantaina mallikilpailuun voivat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet. Finaaliin päässeet esittäytyvät yleisölle lauantaina.

Vakavampiin asioihin pureudutaan lauantaina paneelikeskustelussa, johon saapuvat ylilääkäri Outi Strid, rehtori Markku Lukka, kilpaurheilija Ilona Ranta, kirkkoherra Jukka Lehtinen ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eeva Arvela.

He vastaavat Oleksilla lapsia pohdituttaviin kysymyksiin.

Puoliltapäivin Oleksilla soivat harvinaiset instrumentit, kun Pukinsarven tröötöttäjät konsertoivat aidoilla vuohensarvilla.

Molempina päivinä Oleksilta löytyy lasten vakiosuosikki pomppulinna ja kauppakeskus Armadassa lapsille jaetaan ilmapalloja. Seurakuntakeskukseen Koulukadulla voi mennä askartelemaan tai ajelemaan sähköautoradalla.

Suomalaisessa kirjakaupassa nuori joutsenolainen luontokuvaaja Ilkka Räsänen kertoo harrastuksestaan. Sekä pomppulinna että muu tapahtumatarjonta festareilla on ilmaista.

Tapahtumassa on mukana Unicef.

Kuvateksti

Erika Vitikainen ja Anna-Sofia Suomalainen nauttivat Oleksilla jäätelötötteröstä. Perjantaina ja lauantaina kävelykadulla on paljon muutakin tekemistä.

Kuva: Riina Nokso-Koivisto

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto