Miro Veijalainen lähtee Dubliniin, Antti Ahokkaan kone vie Toulouseen

VESA SALMINENLAPPEENRANTA. Irlannin avoimet aloittaa Miro Veijalaisen tiivii

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Irlannin avoimet aloittaa Miro Veijalaisen tiiviin kesäkauden. VG:n amatööriykkönen lähtee kohti Dublinia maanantaina.

– Jokaista kisaa lähden voittamaan, sijoituksia on turha hakea, Veijalainen kuvaa.

Hyviä esimerkkejä menestyneistä suomalaisgolfaajissa on alkukauden pääkisoissakin. Irlannin avointen viime vuoden voittaja oli seurakaveri Antti Ahokas ja juhannuksen alla pelattavan British Amateurin ykkönen oli vuonna 2000 Mikko Ilonen.

VEIJALAISEN kalenterissa kirkkaimmat kruunut ovat vielä tätä kesää kauempana, ensi syksynä alkavien ylioppilaskirjoitusten ja armeijan jälkeen nopeimmillaan 2-3 vuoden päässä. Syksyllä 2009 lappeenrantalainen nähdään Euroopan Tourin karsinnoissa, jos peli kehittyy suunnitelmien mukaan.

– Leipätyötä yritän tehdä tästä, toivottavasti onnistun.

Kesäkauden aikataulutuksen Veijalainen kaavailee sellaiseksi, että pelikiertue kestää viikon, korkeintaan kaksi putkeen ja sen jälkeen on harjoittelua yhden lepopäivän jälkeen jälleen muutama päivä kotimaassa.

ALKUVUODEN pitkän reissaamisen jälkeen jälleen Suomessa oleva Antti Ahokas starttaa Euroopan kentille myös ensi maanantaina. Kuuden viikon aikana Challenge Tourilla on edessä kuusi kilpailua, joista ensimmäinen viikon päästä Touloisessa Ranskassa ja seuraava Belgiassa.

Ahokkaan mukaan kilpailujen välillä hän matkustaa kotimaahan harjoittelemaan ja pesemään pyykkiä.

– Alkukausi meni vielä viime kauden lämpimillä, mutta matkustelu teki sen, että tuli stoppi ja muutama huonompi kisa.

Kuvateksti

Espanjan avointen viides sija ja Copa Sotogranden kymmenes sija aloittivat Miro Veijalaisen golfvuoden. Seuraavana vuorossa on Irish Open.

Kuva: VESA SALMINEN

Kirjoittaja:
Vesa Salminen