Categories
Artikkelit

Juhlavuonna enemmän ilmaiskonsertteja

Ennätysmäärä lipuista myyty tänä vuonna netissä.

HELINÄ HUUHTANEN

IMATRA. Imatra Big band -festivaalien 25. juhlavuosi tuo mukanaan paitsi suuremman teltan, myös ennätysmäärän ilmaiskonsertteja.

– Tarjolla on 26 ilmaiskonserttia joiden artistivalintoihin on kiinnitetty nyt erityistä huomiota. Myös jazzlegendojen konsertti kuullaan tänä vuonna BB-kadulla, festivaalien toiminnanjohtaja Hannu Hokkanen listaa.

Juhlan kunniaksi festivaalien vaiheista on koottu valokuvanäyttely Imatran kulttuurikeskukseen. Tänä vuonna jaetaan myös ensimmäinen IBBF-Award 2007 tämän hetken aktiivisimmalle tekijälle jazzmusiikin kentällä.

LIPUNMYYNTI on edennyt keskivertovuoden tahtiin. Lippuja on myyty ennakkoon reilut 7 000.

– Nettimyyntimme on ollut yli kaksinkertainen aiempiin vuosiin nähden. Neljäsosa lipuista on myyty siellä, Hokkanen kertoo.

Erityisen vilkasta lipunmyynti on ollut ihan festivaalien alla.

– Sivuillamme on seikkaillut nyt pari tuhatta ihmistä päivässä.

Eniten lippuja on mennyt aloitusperjantaille, ensi viikon torstaille ja perjantain 6.7. funk-illalle.

VIIME HETKEN muutoksena on Ike Turner Kings of Rhythmin ja Shemekia Copelandin esiintymisaikojen vaihtuminen päittäin torstain BB-klubilla. Turner yhtyeineen esiintyy jo kello 22 ja Copeland muutamaa tuntia myöhemmin.

Yleisempänä muutoksia on rannekekäytännön poistuminen, mikä tarkoittaa, ettei alueelta saa sisäänmenon jälkeen enää entiseen tapaan poistua. Ainoastaan huoltajiensa seurassa telttaan tulevat alaikäiset merkitään rannekkein, valvontatyön helpottamiseksi.

Alkoholipolitiikka on tiukentanut sunnuntain jumalanpalveluksen tarjoilun enää vain ehtoollisviiniin. Muuten sunnuntaikonjakin nauttiminen täytyy jättää kotiolohuoneeseen.

l l l

Lipunmyynti päivittäin festivaalitoimistolla (Heikinkatu 1) klo 9–18 tai iltaisin teltan ovisuulla.

Kirjoittaja:
Helinä Huuhtanen