Categories
Artikkelit

Esko Hämäläiselle tunnustusta kivialan edistämisestä

SANNA PYYSALOYLÄMAA. Ylämaan jalokivimessujen johtajalle Esko Hämäläiselle m

SANNA PYYSALO

YLÄMAA. Ylämaan jalokivimessujen johtajalle Esko Hämäläiselle myönnetään Keskuskauppakamarin rautainen ansiomerkki. Tunnustus annetaan Hämäläiselle messuilla tänään lauantaina. Ansiomerkki myönnetään Esko Hämäläisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta kivialan hyväksi.

Ylämaan kunnanjohtaja Esko Hämäläinen perusti kansainväliset jalokivi- ja mineraalimessut vuonna 1982. Hän on myös Ylämaan jalokivimuseon perustaja ja johtaja sekä museota ylläpitävän jalokivimuseoyhdistyksen perustaja ja puheenjohtaja. Hämäläinen vetää myös kunnan kansainvälistä kiviosaamiskeskus-projektia.

Hämäläinen on myös tehnyt aloitteen jalokivisepän koulutuksen aloittamisesta. Nykyään Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulussa voi opiskella kiviesine- ja korumuotoilun artenomiksi.

Lisäksi Hämäläinen on kunnanjohtajan ja kunnan yritys- ja elinkeinoasiamiehen roolissa myötävaikuttanut useiden uusien jalokivisepänyritysten ja rakennuskiviyritysten perustamiseen.

Kirjoittaja:
Sanna Pyysalo