Adrian Henning on Namikan toinen amerikkalaishyökkääjä

Namikaan on tulossa kova 204-senttinen donkkaaja, jolla on pelikokemusta jo kuudesta maasta.

JARMO HÄMÄLÄINEN

Kuudessa maassa jo urallaan ammatikseen pelannut 25-vuotias 204-senttinen amerikkalainen Adrian Henning on Lappeenrannan NMKY:n tuorein vahvistus. Kovana donkkajana tunnettu Henning täyttää päävalmentaja Mika Turusen mukaan avoinna olleen amerikkalaisen keskushyökkääjän aukon.

– Olen nähnyt Henningin pelaavan meitä vastaan kaksi vuotta sitten Euro Challenge cupissa islantilaisen Keflavikin joukkueessa ja kesäkuussa Henning oli esittämässä taitojaan Las Vegasin testileirillä, Turunen kertoi.

Turunen vertaa Henningiä pelityyliltään Namikan takavuosien ilopilleriin ja urheilutalon yleisön suosikkiin Mark Nealiin.

– Henning on loistava donkkaaja, jolla on hyvä liikkuvuus ja kova juoksuvoima. Hänessä on samaa showmiehen tyyliä ja joukkueen sytyttäjän ominaisuuksia kuin Markissa. Testileirin isoista pelaajista Henning teki minuun parhaan vaikutuksen Turunen sanoo.

Namikan ryhmään heinäkuun viimeisenä päivänä liittyvä Adrian Henning valmistui keväällä 2004 Austin Peayn yliopistosta Tenneseen osavaltiossa. Yliopistosarjassa hänen pistekeskiarvonsa oli 13.4 ja levypallokeskiarvonsa 6.3. Kotimaassaan Henning on pelannut myös WBA-liigassa North Missisipi Tornadoesin joukkueessa.

Ammattilaiskokemusta Henningiltä löytyy kolmesta Euroopan liigasta. Islannista Keflavikin lisäksi hän on pelannut Englannissa ja Norjassa. Lisäksi hän on ehtinyt pelata koripalloa ammatikseen Brasiliassa Flamengossa ja Meksikossa Reynosassa.

Viime kaudella Adrian Henning pelasi Norjan koripalloliigassa Askerin joukkueessa, missä hänen keskimääräiset teholukemansa olivat peliä kohden 16.6 pistettä, 6.9 levypalloa, 2.6 syöttöä, 1.2 riistoa ja 1.6 torjuntaa.

Kaudella 2005-2006 Henning pelasi Keflavikin riveissä myös Namikaa vastaan. Amerikkalainen upotti Namikaa vastaan Islannissa 22 pistettä ja Lappeenrannassa 14 pistettä.

Namikalla on nyt 11 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Mika Turusen mukaan joukkueeseen saattaa tulla vielä 1-2 pelaajaa. Eurocupin otteluja varten suunniteltu ulkomaalaiskiintiö (kaksi amerikkalaista+yksi europelaaja) on nyt kuitenkin täynnä.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen