Kantrin rytmit kutsuvat Parikkalaan

HELINÄ LEMINENPARIKKALA. Särkisalmen nuorisoseuran Kisapirtillä soi kantrimu

HELINÄ LEMINEN

PARIKKALA. Särkisalmen nuorisoseuran Kisapirtillä soi kantrimusiikki lauantaina seitsemäs seitsemättä. Parikkalalaisten ja rautjärveläisten harrastajien ryhmä Lucky Boots järjestää lajinsa festarit.

Lucky Bootsien kantaäiti Ritva Joro puuhaa viime hetken järjestelyjä. Kokemusta on kahden vuoden takaisista festareista, joten tällä kertaa päivän kantripaketin oheisviihdykkeineen pitäisi luontua jo hienoisella rutiinilla.

Paikkakuntalaisten tanssijoiden ohjaajana Jorolle on ainakin kertynyt rutiinia. Hän aloitti vuonna 1996 opetuksen Rautjärven kansalaisopistossa ja seuraavana talvena Parikkalassa. Nykyisin yhteinen pesäpaikka on Särkisalmen Kisapirtti, jossa alkeis- ja jatkoryhmät kokoontuvat.

Joron lisäksi puolenkymmentä ryhmän jäsentä on kouluttautunut ohjaajiksi.

FESTAREILLA kantrin harrastajat voivat nauttia yhdessä yleisötansseista. Ryhmät ovat harjoitelleet myös omia esityksiään. Kirjoittamattoman kantridirektiivin mukaan tanssissa ei ole tärkeintä huipputaito, vaan rento, iloinen ilmapiiri. Festarivieraat voivat tunnustella tanssia itsekin. Aikuisia ohjaa Harri Lavonen Kotkasta. Lapsille on oma kurssi heti ohjelman alussa.

– Oheisohjelmilla halusimme innostaa eri ikäisiä ihmisiä tutustumiskierrokselle. Lapsia kiinnostanevat taikashow ja rodeohärkä.

lll

Kantrifestarit Parikkalassa Särkisalmen Kisapirtillä la 7.7. klo 14–23.30.

Kirjoittaja:
Helinä Leminen