Linnalan pukukopissa nauretaan ja kentällä isketään kunnareita

IPV on ykköspesiksen kärkipaikalla sarjan puolivälissä. Superpesikseen palaamiseen ei seuralta löydy vielä rahkeita.

ANSSI SILVENNOINEN

IMATRAN PALLO-VEIKKOJEN edustusjoukkue on taivaltanut värikkäissä maisemissa. Viime syksyn päätös luopua miesten pääsarjapaikasta kirvoitti lujaa parranpärinää pesäpallopiireissä. Joukkueen tutut tähtipelaajat katosivat muille maille.

Joukkueen nykytilasta ei voi aistia, että lähimenneisyydessä on riehunut pyörremyrsky. Vahvasti uudistunut IPV:n edustusjoukkue porskuttaa pirteänä sarjatasoa alempana. Mikä vavahduttavinta: Linnalan hurjat ovat sarjajohdossa.

IPV:n viuhkamies Petri Pulliainen osaa tiivistää menestyksen taustat lyhyeen.

– Olihan kauden alla kysymysmerkkejä, mutta ei niitä auttanut miettiä. Päätimme tehdä joukkueen kanssa oman hommamme ja antaa taustaväen hoitaa omansa.

IMATRAN PUNAISET eivät jääneet murehtimaan menneitä. Pukukopissa hersyvät herjat ja pelikentän onnistumiset ovat yllyttäneet toisiaan.

Taakse jääneiden myllerrysten peitteeksi IPV on iskenyt kymmenessä ottelussa 97 juoksua, kun viime kauden 27 runkosarjapelissä tikkejä kertyi vain 113. Joukkue on ottanut jokaisesta ottelustaan vähintään pisteen.

– Henki on korkealla. Jopa kouvolalaisetkin sopeutuivat porukkaan nopeasti, Pulliainen naureskelee viitaten Kouvolan Pallonlyöjistä saapuneisiin lukkariin Hannu Huuskoseen ja koppari Juho Hackliniin.

PULLIAINEN YMMÄRTÄÄ pelaajiensa tilanteen omakohtaisesti. Pulliainen toimi viime kaudella pelinjohtaja Raimo Braggen apuna, mutta talvella entisen lukkarin kouraan lyötiin viuhka.

Samalla kaavalla moni IPV:n nykypelaaja nousi viime vuoden marginaaliroolista tämän vuoden joukkueen eturivin vastuunkantajaksi.

– Kakkoskopparimme Lasse Vepsä on saanut aika paljon lyöntiä, mutta se tontti ei ole vuotanut. Vepsä pelasi viime vuonna suomensarjaa, joten äijä on ottanut selvän askeleen eteenpäin, Pulliainen kehuu.

Marko Keskinen toi IPV:lle viime vuonna neljä juoksua, mutta tällä hetkellä hän on lohkon etenijätilastossa jaetulla kolmossijalla. Varkauden suomensarjajoukkueesta saapunut Jarkko Kilpeläinen on ottanut reviirikseen vastuullisen viitospaikan IPV:n sisäpelissä.

IPV:n materiaali on kapea. Muutaman loukkaantumisen ja armeijapoissaolon vuoksi joukkueen valmentaja, kokenut pelimies Petri Tuuva on joutunut vetämään peliasun ylleen kolmessa pelissä.

– Vähäsen Tuuvaa sai taivutella, mutta kyllä se lopulta kentälle meni, Pulliainen nauraa.

– Meillä oli Tuuvan kanssa jo keväällä selvillä, miten lähdemme pelaamaan. Olimme rakentaneet lyöntijärjestyksenkin selväksi ennen kuin pelaajien sopimukset olivat tehty. Kärki on pysynyt kasassa koko kauden.

Lisävahvistuksia olisi tarjolla imatralaisten suomensarjan joukkueesta, jossa superista tutut Ilkka Hirvonen ja Janne Luostarinen ovat pelanneet muutaman ottelun. Pulliainen lyö kuitenkin suitsia ounasteluille kaksikon paluusta edustustasolle.

– Mutta jos loukkaantumisia tulee, niin eihän sitä ikinä tiedä. Sen joukkueen tavoitteena on säilyttää sarjapaikka, joka olisi seuralle tärkeä juttu.

SARJAPAIKAN SÄILYTTÄMINEN oli myös tavoite, jonka seurajohto asetti edustusjoukkueelle ennen kauden alkua.

– Pelaajat halusivat sijoittua kolmen parhaan joukkoon, joka sitten asetettiin joukkueen omaksi tavoitteeksi, Pulliainen kertoo.

Sarjan voittaja etenee kauden päätteeksi suoraan superpesiskarsintaan. IPV:n puheenjohtaja Anu Urpalainen haluaa pitää jalat maassa.

– Superissa pärjääminen vaatisi isoja muutoksia seurassa. Se on raha- ja tekijäkysymys. Onko ihmisiä? Nykyisen budjetin tuplaaminen ei riittäisi, Urpalainen toteaa.

Urpalainen muistuttaa seuran viime syksyn linjauksesta, jonka pohjana on junioritoiminnan ja valmennuksen laadun parantaminen. Vanhojen velkojen lisäksi kuitattavana on viime vuoden 45 000 euron tappio.

– Olen nykytilanteeseen erittäin tyytyväinen. Toiminta menee suunnitelmien mukaan, joskin miehet ovat menestyneet ennakoitua paremmin. Tarkoituksenamme on saada toiminta kaikin puolin terveelle pohjalle kolmen vuoden aikana. Talous vaatii kyllä tiukkaa työtä talkoopuolella, Urpalainen myöntää.

Urpalaisen mukaan edustusjoukkueen lähitulevaisuus on varsin selkeä. Valmennusjohdon taskussa on 2+1-vuotiset sopimukset ja Marko Räsänen käy parhaillaan keskusteluja pelaajasopimuksista.

– Tarkoituksena on, että ensi vuoden joukkue on ajoissa kasassa, Urpalainen linjaa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen