Kirjasto kutsui keskellä kulttuuriviikkoa

HELINÄ LEMINENRAUTJÄRVI. Kirjastopäivä kuuluu tiiviisti Rautjärven kulttuuri

HELINÄ LEMINEN

RAUTJÄRVI. Kirjastopäivä kuuluu tiiviisti Rautjärven kulttuuriviikkoon. Teemaviikkoa vietetään parhaillaan viidettä kertaa. Keskiviikkona kirjasto kutsui kuntalaisia ja kesävieraita.

Simpeleellä asuva Sanna Koskela käytti kirjastossa lapsiaan Senjaa, 9, Tanjaa, 7, ja Rikua, 4. Neljäntejä mukana oli siskon tyttö Mari Härö, 11.

– Tytöt lukevat nuorisokirjoja. Rikulle otamme pienten lasten kirjoja, joissa on koneiden ja autojen kuvia, Sanna Koskela luetteli.

Perussadut kiinnostavat myös.

SANNA KOSKELA on syntyisin Simpeleeltä, joten Rautjärven pääkirjasto on hänelle tuttu omasta lapsuudesta lähtien. Samoja kirjoja löytyy hyllyistä kuin omassa lapsuudessa.

– Mari lainasi tuossa Mervi ja Merja Jalon kirjoja. Olen minäkin niitä lukenut, äiti-Koskela sanoo.

Hänelle kirjastolla on tärkeä merkitys. Asiointikäyntejä tulee ehkä kerran viikossa, kesällä enemmänkin.

Erityiskiitoksen hän antaa siitä, että lasten elokuvia ja kuuntelulevyjäkin saa lainata ilmaiseksi.

SERKKUJEN LUONA kyläilevä lappeenrantalainen Mari Härö pitää kovasti hevoskirjoista.

– Ne ovat jännittäviä, ja niissä tapahtuu kaikenlaista. Pidän myös nuorten kirjoista, sellaisista, jotka kertovat 10-14 –vuotiaitten elämästä.

Eläimet ovat serkuksista ihania sekä kirjoissa että elävässä elämässä. Koskelan perheen kolme saksanpaimenkoiraa, kaksi hevosta ja kesy rotta saavat heiltä hyvää hoivaa.

Ei ihme, että Sonjan kainalossa lähti kirjastosta kotiin dalmatialaiskoirasta kertova kirja. Mari aikoi opiskella lasten tietokirjasta ratsastusta ja hevosenhoitoa.

TEEMAPÄIVÄNÄÄN kirjasto myi poistokirjoja ja piti kahviota. Lapsille oli tarjolla taikuri Alfrendon kirjallisuussävytteinen hauskuutushetki. Viime vuonna suosiota niitti Hiitolanjoen Satupolku, jossa harrastajanäyttelijät esittivät katkelmia saduista. Yleisö pyysi lisää Satupolkua, mutta kulttuuriviikon järjestäjät pitivät näin nopeaa uusintaa liian työläänä.

Kirjoittaja:
Helinä Leminen