Lääkäriaseman ja Medivireen työterveyspalvelut yhdistyvät

Lappeenrannassa Medivire muuttaa marraskuussa Galleriaan, ihan Terveystalon lääkäriaseman viereen. Työterveyshuollon palvelut keskittyvät Etelä-Karjalassa entistä isommalle Terveystalolle.

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Suomen Terveystalon ja Medivireen työterveyshuollon toimintojen yhdistäminen käy Lappeenrannassa fyysisesti helposti. Medivire muuttaa Yhdyskadulta Galleriaan marraskuun alussa. Terveystalon lääkäriasema toimii vieressä Iso-Kristiinassa.

– Eihän siellä ole matkaa sataakaan metriä. Silloin on helppo tehdä tiivistä yhteistyötä, mutta yksityiskohdista on vielä mahdotonta sanoa. Paikkakuntakohtaisia keskusteluja ei ole vielä käyty, toteaa Medivireen aluejohtaja Heikki Soininen Kuopiosta.

Suomen Terveystalo ostaa Medivire Työterveyspalvelut Oy:n elo-syyskuussa. Yhtiöt ilmoittivat yrityskaupasta viime perjantaina. Molemmat toimivat Lappeenrannassa, ja Medivire myös Imatralla.

Terveystalo ja Medivire ovat ennestään Etelä-Karjalan johtavat työterveyshuollon tarjoajat, ja yhdessä niistä tulee entistä vahvempi. Terveystalolla on maakunnassa noin 5 000 työterveyshuollon asiakasta ja Medivireellä 4 500, suurimpana Stora-Enso Imatralla.

TERVEYSTALON Lappeenrannan lääkäriaseman toimitusjohtaja Anna-Inkeri Höijer toteaa, että yhdistymisen käytännön toimenpiteet jäävät syksyyn. Ainakin siihen asti molempien yritysten työterveyshuollon toiminnat jatkuvat ennallaan.

– Ei tämä kauppa täydellinen yllätys ollut. On ollut arvattavissa, että alalla tapahtuu myös isompia kauppoja. Näen yhdistämisen positiivisena ja eteenpäin vievänä asiana. Pidän hienona, että kauppa on syntynyt, Höijer sanoo.

MEDIVIREEN aluejohtaja Heikki Soininen kertoo, että yrityksen asiakassopimukset jatkuvat ennallaan.

– Keskeinen viesti on varmaan ulospäin, että palvelut eivät ainakaan huonone, vaan paranevat. Lääkäriin on helpompi päästä, kun resursseja yhdistetään.

Yrityskaupan ideana on Soinisen mukaan, että Medivire tuo työterveyshuoltoon erityisen vahvan osaamisensa. Terveystalolla on puolestaan vahva lääkäriasemaosaaminen ja tukipalvelut, kuten röntgenit ja laboratoriot.

Myös Medivireen toimitusjohtaja Kimmo Karvonen vakuuttaa, että Lappeenrannan ja Imatran alueiden palvelumahdollisuudet paranevat.

– Lappeenrannan-Imatran-akseli on ollut meillä vahva, ja fuusio vahvistaa sitä vielä. Asiakasnäkökulmasta sen vaikutukset ovat hyvin positiiviset.

TERVEYSTALOLLA on maakunnan alueella noin 350 yritysasiakasta ja Medivireellä noin 150. Asiakkaidensa nimiä yritykset eivät juuri halua kertoa asiakastietojen luottamuksellisuuden takia.

Stora-Enso on kuitenkin Medivireen asiakas, ja Joutsenon metsäteollisuus käyttää Terveystalon palveluja. Yrityksellä on oma työterveysyksikkö Joutsenossa samoin kuin yliopistolla.

Terveystalolla on omaa palkattua henkilöstöä lääkäriasemalla 32, Saimaan Magneetissa kolme ja Rintatutkimuskeskuksessa kolme ihmistä. Lisäksi tiloissa työskentelee noin 70 ammatinharjoittajalääkäriä.

Medivireen palkkalistoilla on vajaat 40 työntekijää Imatralla ja Lappeenrannassa.

Täyttä monopolia ei entistä isommalla Terveystalolla kuitenkaan ole Etelä-Karjalassa. Työterveyspalveluja antavat myös Lappeenrannan kylpylaitos ja Työterveys ry. Lappeenrannan kaupungilla ja UPM:llä on omat työterveysasemansa.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Lappeenrannan lääkäriaseman toimitusjohtaja Anna-Inkeri Höijer on tyytyväinen työterveyspalvelujen yhdistämiseen. Yksityiskohdista päätetään syksyllä.

TERVEYSTALO JA MEDIVIRE

Suomen Terveystalolla on sata toimipaikkaa yli 50 paikkakunnalla ja yli 1 300 työntekijää ympäri Suomea.

Medivireellä on 60 terveysasemaa noin 40 paikkakunnalla sekä yli 900 työntekijää.

Terveystalon liikevaihto oli viime vuonna 89 miljoonaa ja Medivireen 75 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan myötä Terveystalosta tulee Suomen suurin terveyspalveluja tarjoava yritys, jolla on yli 11 000 yritysasiasta ja niissä yli 350 000 työterveyshuollon asiakasta.

Toiseksi suurimmaksi jää Mehiläinen, jolla on 170 000 asiakasta.

Yrityskaupan hinta on 127 miljoonaa euroa. Medivire Hoiva jää kaupan ulkopuolelle.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen