Mika Turunen nappasi Namikalle tuliaisiksi laiturin Las Vegasista

Namikan kokoonpano on sentteriä vaille valmis. Eurocup houkutteli Lappeenrantaan Amerikan yliopistokoripallon finaalissa olleesta Ohio Statesta Ivan Harrisin.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Krupieerin kädestä vierähti ensimmäinen voitto Namikan valmentajalle Mika Turuselle, kun kovan Ohio Staten yliopiston avausviisikon mies Ivan Harris allekirjoitti sopimuksen lappeenrantalaisten kanssa.

Las Vegasin harjoitusleirillä taitojaan esitelleitä pelaajia kartoittanut Turunen hakee 203-senttisen laiturin seuraksi ensi kaudeksi vielä hyvin liikkuvaa keskushyökkääjää. Ehdokas on valmiina, mutta eilen agentin kanssa väännettiin yhä kättä NBA:n farmisarjoihin liittyvästä purkupykälästä.

Turusen mukaan seuran haluaman koeajan lisäksi mitään muita purkupykäliä sopimukseen ei hyväksytä.

– Kyllä kannatti käydä Las Vegasin leirillä. Siellä sai jutella pelaajien kanssa rauhassa, ei ollut agentteja välissä, Turunen kiitteli.

IVAN HARRIS on taustaltaan kovin ulkomaalaispelaaja, jonka Turunen on Suomeen houkutellut. Keväällä valmistunut Harris pelasi viime kauden päätteeksi Amerikan yliopistokoripallon finaalissa olleen Ohio Staten avausviisikossa ja aloitti 32 ottelusta 39 yhdeksästä mahdollisesta.

Miehen pistekeskiarvo kauden aikana oli 7,6, levypalloja käsiin jäi keskimäärin 3,3 ja peliaikaa kertyi parikymmentä minuuttia per ottelu.

MONTA YÖTÄ ehti sopimusneuvotteluissa vierähtää ennen kuin ratkaiseva faksi rapakon takaa lennähti Turusella. Tärkeä houkutin Euroopan huippusarjoihin tulevaisuudessa tähtäävälle Harrisille oli Lappeenrannan osallistuminen koripallon Eurocupiin.

– Ei voi sanoa, että eurot ratkaisivat. Hänellä oli fiksu agentti, joka ei kertonut NBA-unelmista.

Turusen mukaan nuori, mutta kovan taustan yliopistopelaaja on halvempi kuin suomalaiset maajoukkuepelaajat. Myös Suomessa hyviä kausia jo pelanneiden amerikkalaisten palkkapyynnöt ovat Turusen mukaan usein paljon korkeammalla.

– Kerroin hänelle, että meillä kaikki pelaajat ovat nuoria ja haluavat nousta seuraavalle tasolle.

Harris liittyy Namikaan heinäkuun loppupuolella ja on mukana Kerimäen leirillä 4.-5. elokuuta.

NAMIKA EI yhden amerikkalaisen lisäksi suuria kaloja enää pyydystele tällä hetkellä kymmenen pelaajan laajuiseen rosteriinsa. Maajoukkuepelaajia ja nuorten maajoukkuepelaajia pursuavan Namikan valmentaja sanoo silti olevansa tarkkailuasemissa, jos kiinnostavia nimiä tarjolle tulee.

Yksi osasto on hänen mielestään jo varmasti valmis.

– Takamiesosasto on niin huippukotimainen, että sitä on ihanaa katsella.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen