Rautjärven kesän kohokohta on ovella

Antiikin ja keräilyn kesäpäivät sekä kunnan kulttuuriviikko tukevat toisiaan mainiosti. Kesäpäiville odotetaan tänä vuonna jopa neljää tuhatta vierasta.

TENHO TIILIKAINEN

RAUTJÄRVI. Rautjärven kulttuurikesä herää toden teolla henkiin parin viikon päästä. Runsaan viikon jaksoon mahtuu niin viidettä kertaa järjestettävä kulttuuriviikko kuin Antiikin ja keräilyn kesäpäivätkin. Tapahtumiin odotetaan tuhansia osanottajia niin Rautjärveltä kuin kauempaakin.

Antiikin ja keräilyn kesäpäivien pääjärjestäjän Lions Club Simpeleen projektipäällikkö Seppo Lehtimäki uskoo, että tänä vuonna kesäpäivillä on mahdollisuus saavuttaa jopa 4 000 kävijän raja.

Kovin paljon enempää Simpeleen koulukeskuksen alueelle ei kävijöitä kahtena päivänä mahtuisikaan. Kauppiaita Antiikin ja keräilyn kesäpäiville on tulossa 88, maksimimäärä. Tämän vuoden teemana on punonta eri muodoissaan.

– Viime vuonna kesäpäivällä oli kävijöitä 3 400, mutta silloin vastaavia tapahtumia oli samassa viikonvaihteessa useita muitakin, Lehtimäki sanoo.

ANTIIKIN ja keräilyn kesäpäivät ovat paljon muutakin kuin vanhojen esineiden myyntiä tai katselua. Lapsille on omaa ohjelmaa kesäpihalla, osallistuja voi seurata työnäytöksiä tai kuunnella asiantuntijaluentoja, jos kipot, kannut ja kirjat eivät riittävästi kiinnosta.

Kesäpäivien näyttelyissä ovat esillä muun muassa kesälahtelaisen Kaija Kärrin tuohi- ja pellavatyöt, Minna Koskisen näyttelytilassa voi seurata myös työnäytöksiä. Imatralainen Jorma K. O. Ignatius tuo näytille erilaisia sota-ajan puhdetöitä.

Luento-osuudessa kuullaan Hiitolanjoesta ja sen historiasta, kertojana on Martti Vaittinen Hiitolanjokiprojektista. Heinolan museonjohtaja Kari-Paavo Kokki on lupautunut tunnistamaan ja alustavasti arvottamaan kävijöiden tuomia esineitä.

l l l

Antiikki ja Keräily -kesäpäivät Rautjärven Simpeleellä 21.-22.7. kello 10-16.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvateksti

Kesäpäivillä nähdään myös Simpeleen Nuorisoseuran näytelmä Se pyörii sittenkin. Rooleissa ovat muun muassa Kimmo Viinanen, Kerttu Kapanen ja Leena Repo.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen