Taipalsaari toivoo isoa satsausta Saimaanrantaan

Saimaanrannan ostanut sijoittajayritys tulee kehittämis-suunnitelmineen esiin elokuun puolella. Kunnanjohtaja Jari Willman toivoo omistajilta mittavaa investointiohjelmaa.

JYRKI NUOTTIMÄKI

Taipalsaaren kunnanjohtaja Jari Willman odottaa mielenkiinnolla Lomakeskus Saimaarannan uusien omistajien pelinavausta.

– Ostaja ei ole ollut meihin yhteydessä. Myyjätahon kautta on tullut viesti, että he haluavat tavata elokuun puolella.

– Sitten keskustellaan, millaisia näkemyksiä heillä on lomakeskuksen kehittämisestä ja siitä, löytyykö asiassa kunnan kanssa yhteisiä rajapintoja, Willman muotoilee.

– Useampia ostajatahoja oli liikkeellä. Siellä oli suomalaisia, venäläisiä ja vielä yhdistelmäjoukkueita. Sinänsä ei ollut yllätys, että venäläinen lopulta kaupan teki, Willman sanoo.

KUNTA on teettänyt Saimaanrannan alueesta kehittämisselvityksen. Siinä on haarukoitu mahdollisuuksia alueen käytöstä, kaavoituksesta, satamasuunnitelmista ja jätevesiä koskevista vaihtoehdoista.

Kunnallistekniset ja muutkin ratkaisut riippuvat Willmanin mukaan siitä, miten laajoja lomakeskuksen tulevat kehittämiskuviot ovat.

– Lisäksi vuodenvaihteessa valmistunut konsulttiselvitys sisälsi arvioita matkailullisista mahdollisuuksista. Luontokeskuksen asemaa tavoitteleva Saimaa-keskus oli yksi osa suunnitelmista.

Koko alue on iso, noin 23 hehtaaria, ja Saimaanrannan alueen lisäksi siellä on myös yksityistä maanomistusta.

SAIMAANRANNAN alueen rantaosakaava on vanha. Sen tarkistaminen on tulossa joka tapauksessa työn alle kunnan kaavaileman sataman kehittämisen vuoksi. Muilta osin kaavaratkaisut riippuvat lomakeskuksen tulevista tarpeista.

Konsulttiselvityksessä on myös pohdittu kaavoitukseen liittyviä kysymyksiä: miten nykyistä rakennusmassaa voidaan hyödyntää, millaiset ovat korjaustarpeet ja mitä pitäisi purkaa. Loma-asuntorakentamiselle on myös hahmoteltu uusia alueita.

– Kunnan toive on, että aluetta kehitetään. Se edellyttää Willmanin mielestä mittavia investointeja, koska on korjattava vanhaa ja rakennettava uutta.

– Puhutaan varmasti useampien miljoonien eurojen investoinnista.

– Toivottavasti alue saa uutta elinvoimaa, uusia avauksia palvelupuolelle ja tuo sitä kautta työllistäviä vaikutuksia, Willman sanoo.

Kuvateksti

Taipalsaaren kunnassa jännitetään uuden omistajan tekoja. Saimaanrannan terassilla oli hiljaista ja odottava tunnelma maanantaina.

Kuva: VESA LAITINEN

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki