IPV tähtää karsintaan ja rakentaa tulevaisuutta

Imatralaisilla on nyt kasassa kymmenen pelaajasopimusta. Vanhoja velkoja on pystytty lyhentämään suunnitellusti.

VESA SALMINEN

IMATRA. Ykkössarjan pudotuspeleihin valmistautuva Imatran Pallo-Veikot rakentaa jo ensi kauden joukkuetta. IPV julkisti eilen Hannu Huuskosen, Marko Keskisen, Jarkko Kilpeläisen ja Sampo Suhosen jatkosopimukset.

Imatralaisilla on nyt koossa kymmenen pelaajasopimusta. Valmennuksessa jatkavat ensi kaudella Petri Pulliainen ja Petri Tuuva sekä fysiikkapuolella Sakari Pusenius.

Joukkueenjohtaja Marko Räsäsen mukaan jatkosopimusten tekeminen on sujunut Imatralla vaivattomasti, kun hyvät esitykset kentällä ovat tuoneet hyvän fiiliksen joukkueeseen.

– Tämä kausi on mennyt niin hyvin ja joukkueella on ollut kiva tekemisen meininki, Räsänen kiitti.

Vuorenvarmasti sopimukset eivät jatkoa Imatralla takaa, sillä myös purkupykäliä on mukana. Esimerkiksi hyvin pelannut lukkari Hannu Huuskonen voi syksyyn saakka hakea sopimusta superpesiksen joukkueisiin. Paperi-insinööriksi suunnittelupuolelle vastikään valmistunut Huuskonen kaipaa pesäpallon rinnalle myös työpaikkaa Etelä-Karjalasta.

Räsänen sanoo jatkuvuuden tuovan eväitä nostaa joukkue uudelle tasolle.

– Lähdetään rakentamaan sellaista porukkaa, joka on askeleen edellä tätä vuotta, pelaajasopimuksista vastaava joukkueenjohtaja kuvasi.

IPV:N puheenjohtaja Anu Urpalainen sanoo seuran etenevän viime syksynä tehdyn kolmivuotissuunnitelman mukaisesti. Joukkueen kehittämisen ohella tavoitteena on kohentaa koko seuran valmennusta sekä hoitaa vanhat velat pois.

IPV:n budjetti säilyy ensi vuonna 100 000 eurossa. Viime kaudesta kertyneestä 45 000 euron tappiosta oli Urpalaisen mukaan tavoite hoitaa puolet pois tällä kaudella ja se onnistuu.

– Ensi kaudella on enemmän pelivaraa.

Ennen kuluvaa tilikautta vanhoja vastuita IPV:llä oli yhteensä 120 000 euroa.

– Tavoite on, että 2009 päästäisiin ihan puhtaalle pöydälle, Urpalainen toteaa.

Kolmen vuoden suunnitelmassa ei ensimmäisen vuoden kohdalle ollut merkitty nousua superiin, mutta joukkueelle ei jarruja lyödä. Joukkueen oma tavoite on edetä ykköspesiksen ristiinkarsinnoista varsinaisiin superin karsintoihin.

– Joukkue pelaa pelit ja katsotaan, mihin se johtaa.

Joka tapauksessa tilanne IPV:ssä on nyt huomattavasti viime syksyn superista luopumisen hetkiä valoisampi, ja joukkue otti heti oman paikkansa ykköspesiksen kärkikaartissa.

– Tämä on se taso, mihin tällä hetkellä pystytään taloudellisesti ja pelillisesti.

IPV pelaa viimeisen ykköspesiksen runkosarjan ottelunsa Kankaanpäässä lauantaina. Ristiinkarsinnat alkavat ensi viikon keskiviikkona.

Pelaajasopimukset: Hannu Huuskonen 1+1, Marko Keskinen 1+1, Jarkko Kilpeläinen 2v, Ville Kolehmainen 1v, Tuomo Melto 1v, Olli Partanen 1v, Eetu Pusenius 1v, Jussi Ruokonen 1v, Sampo Suhonen 1+1v, Lasse Vepsä 1v.

Valmentajat: Petri Pulliainen 1v, Petri Tuuva 1v

Fysiikkavalmentaja: Sakari Pusenius 2v

Kirjoittaja:
Vesa Salminen