Lappeenrannan sotahistorian runsaus yllätti reserviläiset

Reserviläisliiton vuosittainen huippukokous täyttyi ennätysajassa. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet Lappeenrannan-vierailulle. Rekkajonot paikan päällä nähtyinä tekivät vaikutuksen.

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA tarjoaa runsaasti yksityiskohtia sodista, historiasta ja maanpuolustuksesta kiinnostuneille.

Tämä tuli todettua, kun Reserviläisliitto järjesti vuosittaisen huipputapahtumansa Lappeenrannassa. Kaupungissa oli viikonloppuna 140 reserviläistä ympäri maata.

RESERVILÄISLIITON varapuheenjohtaja Pirjo Koponen Kirkkonummelta yllättyi siitä, miten runsaasti tarjottavaa Lappeenrannalla on.

– Lappeenrannan sotahistoria tarjoaa nähtävää ja kuultavaa paljon enemmän kuin etukäteen osasimme kuvitella. Täältä lähdetään monta yksityiskohtaa viisaampana.

– Tämä matka lisäsi monen kiinnostusta Lappeenrantaa kohtaan. Aivan varmasti moni tulee ensi kesänä uudelleen tutustumaan tarkemmin, Koponen sanoo.

VUOSITTAINEN huippukokous järjestetään milloin missäkin päin maata. Yhdestoista huipputapahtuma osui Lappeenrantaan.

– Matkalla oli 140 paikkaa. Paikat täyttyivät ennätysajassa eivätkä läheskään kaikki halukkaat mahtuneet mukaan, Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Esko Raskila Mouhijärveltä sanoo.

Vieraat tutustuivat Maasotakouluun, Salpalinjaan, Nuijamaan raja-asemaan ja Linnoitukseen. Yksi vierailun kohokohdista oli rekkaruuhkien näkeminen Nuijamaalla lauantaina.

– Laskin, että jonossa oli 260 rekkaa, mutta sitten lopetin laskemisen. Joku oli laskenut, että jonossa oli 330 rekkaa, Koponen kertoo.

Vierailun isäntä, Lappeenrannan reservinaliupseerien puheenjohtaja Risto Häkämies kertoo monen olevan Lappeenrannassa ensimmäistä kertaa.

– Suurin osa vieraista on Länsi-Suomesta. He ovat varmasti saaneet laajemman näkökulman moniin asioihin.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen