Ruokolahden Kytönen luonnonsuojelualueeksi

Metsähallitus maksoi 114 hehtaarista 530 000 euroa. Saareen kaavoitetut tontit siirtyvät kunnan toisille rannoille.

PETTERI VÄRTÖ

RUOKOLAHTI. Ruokolahden kunta on tehnyt maakauppoja Metsähallituksen kanssa. Kaupan kohteena oli Kytösensaari, jonka Metsähallitus osti luonnonsuojelutarkoituksiin. Kunta sai 114,5 hehtaarin alueesta 530 000 euroa.

Kytösensaaressa yhdistyy useita luonnonsuojelullisia arvoja, Jouko Olander Metsähallituksesta kertoo. Saaren kasvillisuus on rehevää ja lehtomaista pitäen sisällään arvokkaan metsälehmusta kasvavan alueen.

Ruokolahti oli aloitteellinen osapuoli maakaupoissa. Kunta on kaupitellut Kytösensaarta Metsähallitukselle jo pari vuotta. Alueen hinnasta ei tarvinnut neuvotella. Kunta piti Metsähallituksen tarjoamaa summaa hyvänä.

KYTÖSENSAARTA ei ole rakennettu. Saareen oli kaavoitettu 15 tonttia Saimaan rantayleiskaavassa. Maakaupan myötä kaavaan merkityt rakennuspaikat siirtyvät pois saaresta Ruokolahdella meneillään olevan kaavantarkistuksen yhteydessä.

Osa tonteista piirtyy läheiseen Salosaareen suunnitellulle asuntoalueelle, loput muille kunnan omistamille ranta-alueille. Ruokolahden rantayleiskaavan tarkistus on luonnosvaiheessa ja valmistunee valtuustokäsittelyyn vuoden 2008 alussa.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö