Taksilentoyhtiö aloittaa tilauslennot Helsinkiin

MATTI SAARELALAPPEENRANTA. Vantaalta käsin operoiva taksilentoyhtiö Airecon

MATTI SAARELA

LAPPEENRANTA. Vantaalta käsin operoiva taksilentoyhtiö Airecon aloittaa lennot Lappeenrannan ja Helsingin välillä tänään perjantaina. Yhtiö lentää edestakaisen reitin kaksi kertaa päivässä seitsemänpaikkaisella pienkoneella.

Yhtiön toimitusjohtaja Ilkka Mäkinen korostaa, ettei kysymys ole säännöllisen reittiliikenteen aloittaisesta, vaan tilauslennoista. Lennot on tilannut Etelä-Karjalan Matkailu Oy.

Etelä-Karjalan Matkailun toimitusjohtajan Peter Rehnbergin mukaan kysymys on tilapäisjärjestelystä, jota on tarkoitus jatkaa niin kauan kunnes säännöllinen reittiliikenne Lappeenrannan ja Helsingin välillä saadaan jälleen toimimaan.

– Lentoja jatketaan, jos niille on riittävästi kysyntää, hän kertoo.

AIRECON lentää Helsingistä Lappeenrantaan ja Lappeenrannasta Helsinkiin yhden edestakaisen aamulla ja illalla.

Rehnbergin mukaan lentoja ei tueta verovaroin, vaikka niiden tilaaja on kuntien omistama osakeyhtiö.

– Hankkeessa mukana olevat yritykset ovat sitoutuneet ostamaan lippuja, Rehnberg sanoo.

Rehbergin mukaan lennoille pääsee mukaan kuka tahansa, jos paikkoja vain on vapaana. Vapaita paikkoja voi tiedustella sähköpostitse lentoyhtiön toimitusjohtajalta Ilkka Mäkiseltä.

– Hän kertoo paikkatilanteen. Laskutus kulkee meidän kauttamme, Rehnberg kertoo.

Lentolipun veroton hinta on 195 euroa. Arvonlisävero nostaa lipun hinnan reilusti yli 200 euroon.

FINNCOMM lopetti reittilennot Lappeenrantaan elokuussa. Viime vuonna reitillä lensi vielä noin 41 000 matkustajaa. Tänä vuonna Lappeenrannan reittilentojen luotettavuutta ja kysyntää ovat nakertaneet lukuisat peruutukset.

Finncomm lopetti lennot Lappeenrantaan, koska se halusi siirtää kapasiteettiaan huhtikuussa avatulle Tallinnan reitille.

– Meillä on pulaa lentäjistä. Jouduimme tekemän valintoja ja Lappeenrannan reitti oli meille liiketaloudellisesti kannattamaton, Finncommin markkinointipäällikkö Tuure Holkko sanoo.

Hänen mukaansa lentäjäpula aiheutti myös osan tämän vuoden lukuisista peruutuksista.

Kirjoittaja:
Matti Saarela