Joutsenon kaupunki ja Joutsenmaa tekivät 1,2 miljoonan maakaupat

Kaupunginjohtaja Korkiakoski pitää kiinteistökauppoja Rauha-Tiurun alueen rakentamisen lopullisena lähtölaukauksena. Kunnallistekniset työt alkavat syksyn aikana. Holiday Club tulee ulos kylpylähotellipäätöksineen marras-joulukuussa.

URPO LAANINEN

JOUTSENO. Rauha-Tiurun alueen kunnallistekniikan rakentaminen voi alkaa jo syksyn aikana. Joutsenon kaupunki ja Joutsenmaa Oy allekirjoittivat maanantaina Rauha-Tiurua koskevat aluerakentamissopimukset ja kiinteistöjen esikaupat.

Joutsenmaa Oy luovutti samalla sopimuksen mukaiset 1,75 miljoonan euron vakuudet kaupungille.

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kiinteistökaupat, joilla Joutsenmaa Oy ostaa perustamiensa viiden yhtiön lukuun Rauhan ydinalueelta maa-aluieta, joilla on rakennusoikeutta noin 25000 kerrosneliötä.

Tämä rakennusoikeus mahdollistaa noin 250 lomahuoneiston rakentamisen. Kaupan kohteita ovat nykyisistä rakennuksista Rantala ja Honkalan alue.

Kaupunginhallituksen hyväksymien kiinteistökauppojen hinta on yhteensä 1,19 miljoonaa euroa. Viikon päästä päätetään vielä yhdestä maakaupasta.

SOPIMUSTEN allekirjoittamisen ja sovittujen maakauppojen myötä Rauha-Tiurun alueen kehittyminen saa kaupunginjohtaja Kari Korkiakosken mukaan lopullisen lähtölaukauksen. Konkreettisesti se näkyy kunnallisteknisten töiden alkamisena Rauhan ydinalueella. Parhaillaan viimeistellään urakkasopimuksia.

Kaupunki rakentaa tulevan talven aikana myös Vipelen alueen kunnallistekniikkaa ja katuja. Ensimmäisen vaiheen kustannukset ovat noin 2,5 miljoonaa euroa.

– Näin kaupunki osaltaan panostaa alueen kehittämiseen.

Joutsenon kaupunki käyttää tänä ja ensi vuonna Rauha-Tiurun kunnallistekniikan rakentamiseen yhteensä noin kuusi miljoonaa euroa.

Etelä-Karjalan liitto ja TE-keskus ovat varautuneet käyttämään alueen kehittämiseen kansallisia rakennemuutosrahoja. Kaupunki jätti jo hakemuksen liitolle ja täsmentää TE-keskuksen rahoitusavustusta, kun Rauhan ydinalueen maanalaisen pysäköintitilan suunnitelmat valmistuvat.

JOUTSENMAA Oy kehittää aluetta eri palvelutuottajien, valmistalotehtaiden ja rakentajien kanssa.

Hallituksen puheenjohtaja Ilkka Hämäläinen kertoo, että yksittäisten loma-asuntokortteleiden suunnittelu on alkanut kesällä ja rakennuslupia aletaan hakea talven 2008 aikana.

Joutsenmaa aloittaa myös kylpylähotellin arkkitehtisuunnittelun. Arkkitehtitoimisto valitaan lähipäivinä saatujen tarjousten pohjalta.

– Tavoitteena on saada kylpylän rakennuslupahakemukset jätettyä alkutalvesta.

Joutsenmaa selvittelee kylpylähotellikokonaisuutta muiden muassa Holiday Club Resorts Oy:n kanssa.

Yhtiö on luvannut kertoa päätöksistään marras-joulukuussa.

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Kuvateksti

Joutsenmaa Oy osti kaupungilta Rauhan ydinalueen maa-alueet, joilla on rakennusoikeutta yhteensä noin 25 000 kerrosneliötä. Alueelle mahtuu noin 250 viikko-osaketta.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen