Jyrki Valle palaa takaisin Pesä Ysien kotipesään

KPL:n pelastustalkoissa loppukauden viettänyt pelinjohtaja uskoo Pesä Ysien taistelevan taas mitaleista, jos joukkueen runko pysyy kasassa. Miesten superpesiskin kiinnostaa häntä edelleen.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Jyrki Valle palaa ensi kaudeksi Pesä Ysien naisten superpesisjoukkueen pelijohtajaksi. Viime kesänä Valle hyppäsi kesken sapattivuoden Kouvolan Pallonlyöjien miesten superin joukkueen viuhkan varteen Marko Hovin erottua.

Pesä Yseissä Valle oli jo 2003-04 kakkospelinjohtajana ja kausilla 2005-06 varsinainen pelinjohtaja. Hopeaa tuoneen kauden 2006 päätteeksi entinen IPV:n pelaaja palkittiin naisten superin parhaana pelinjohtajana.

– Seuran johto lupaili, että edelleen mitaliin pyritään, Valle sanoi.

Vallen mukaan se tarkoittaa sitä, että puuttuva kulta on sopiva maalitaulu, jos joukkue on riittävän kova eli runko pysyy kasassa. Ulkopuolelta pelaajia kaivataan 0-2.

– Jalkoja eli juoksuvoimaa.

– Ei pelaajistossa viidestä enempää voi muuttua, mutta joka vuosi muutoksia pitää olla pikkasen. Se on tervettä muutosta.

PESÄ YSIEN pelejä Valle ehti nähdä alkukaudella ennen Kouvolan pestiä ja uudelleen loppukaudella. Kauden alku lupaili hyvää.

– Jatkosarjasahan se oli ihan erilaista, Valle ihmetteli Pesä Ysien pahaa puutumista.

Kokemusta miesten superin kriisijoukkueen nostamisesta kuiville Valle luonnehti antoisaksi, mutta isoksi savotaksi, joka vaati rohkeita ratkaisuja pelaajarintamalla.

– Se oli ihan mielenkiintoinen kokemus nähdä, mitä pesis on Imatran ja Lappeenrannan ulkopuolella.

Jatkosta Kouvolassa Valle ei keskustellut, mutta pelinjohtaminen miesten huipputasolla kiinnostaa edelleen, jos Lappeenrannassa asuvan ja Imatralla työssä käyvän miehen siviilikuviot saadaan sovitettua mukaan.

– Kyllä se on miehissä pikkuisen erilaista. Tykkään ite suoraan tuoda asiat esille miettimättä, miltä se tuntuu.

Vallen mukaan Pesä Ysien kanssa on tarkoitus aloittaa harjoittelu marraskuussa.

PESÄ YSEILLÄ on tällä hetkellä sopimus neljän pelaajan kanssa. Petra Heikkilän, Tiian Toikan ja Tiina Tolosen sopimukset kattavat kaksi seuraavaa kautta, Henna Kytösalmella on ensi kauden päälle optio kaudesta 2009.

Varapuheenjohtaja Ville Lantan mukaan rinkiä on tarkoitus täydentää viikon sisällä ainakin parilla uudella sopimuksella, kunhan Valle astuu mukaan ja kertoo toiveensa.

– Kyllä meillä varmaan joitain muutoksia tulee, Lantta mietti.

Vallen aisaparit fysiikkavalmennuksessa ja kakkospelinjohtajana ovat vielä avoinna.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen