Hyvä kysyntä pyörittää myös Parocin Ihalaisen tehdasta

JYRKI NUOTTIMÄKI LAPPEENRANNAN tehtaan kohtalosta syntyi keskustelua syksyll

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANNAN tehtaan kohtalosta syntyi keskustelua syksyllä. Huhumylly jauhoi voimakkaana viestiä, että Paroc lopettaisi Ihalaisen tehtaan, kun Venäjän investointi valmistuu.

Yhtiö on kiistänyt, että uudet Venäjän ja Itä-Euroopan uhkaisivat millään tavalla toimintaa Ihalaisen teollisuusalueella.

– Emme näe tulevaisuutta niin, että käytössämme olisi liikaa kapasiteettia. Ongelma on pikemminkin se, miten voimme sitä kasvattaa, sanoo toimitusjohtaja Väinö Tuomisalo.

Parocin vuorivillatehdas toimii Ihalaisissa Nordkalkin vuokratontilla. Ongelmana on ahdas tontti, joka rajoittuu kuutostiehen, Joensuun rataan ja Nordkalkin avolouhokseen, joka saattaa avolouhoksena laajentua Parocin tontille.

TEHDASPÄÄLLIKKÖNÄ hiljattain Lappeenrannassa aloittaneen Arja Piirosen mukaan tulevaisuutta täällä on aikaa vielä miettiä, sillä tontin vuokrasopimus päättyy vuonna 2019.

– Jos Nordkalk jatkaa avolouhostoimintaansa, mekin joudumme tästä luultavasti lähtemään. Mutta jos Nordkalkin toiminta muuttuu kaivostoiminnaksi maan alle, Paroc voinee jatkaa nykyisessä paikassa.

Tulevaisuutta ei ole vielä kovinkaan tarkasti mietitty, mutta Piirosen mukaan ensi kevään aikana asiaa on tarkoitus ryhtyä pohtimaan yhdessä kaupungin ja Nordkalkin kanssa.

– Tänä vuonna tehdas on pyörinyt täysillä viidessä vuorossa, sillä tarvitsemme jokaisen tuotantotonnin, mikä toiminnasta irti saadaan.

– Tehdas on ollut käynnissä poikkeuksellisesti jopa juhannuksena, tänä vuonna tuotannossa tulee katkoksia vain vuosihuolloista, yhtiön vuosijuhlapäivästä ja joulunpyhistä johtuen, Piironen sanoo.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki