Luukkaan koulu valmistautui juhlaan

Ilmassa oli odotusta, kun Luukkaan koululla pidettiin perjantaina koulun lauantaisten 50-vuotisjuhlien kenraaliharjoitukset.

HELI KARTTUNEN

LAPPEENRANTA. Luukkaan koululla kävi perjantaina kuhina. Musiikki soi käytävillä, kun oppilaat hioivat opettajien johdolla esityksiään koulun 50-vuotisjuhlaa varten.

– Hirveä hässäkkä, kuvaili rehtori Kari Stenberg tilannetta perjantaina.

Juhlan kunniaksi koululle oli koottu oppilaiden käsityönäyttely sekä diaesitys koulun historiasta. Ala-asteen perjantaipäivä huipentui esitysten kenraaliharjoituksiin koulun juhlasalissa.

KUUDESLUOKKALAISET virittelivät opettajien johdolla viime hetken orkesteriharjoituksia koulun ruokalassa. Kuudennen B:n suuresta Talokunta-orkesterista oli synnytetty useampia pieniä house-bändejä, joissa oppilaat musisoivat kukin mieltymystensä mukaan.

Vanhempainyhdistyksen varainkeruun ansiosta jokaisella oli oma soitin käytettävissään. Niin tyttö- kuin poikabänditkin esittivät sujuvasti tuttuja kappaleita, joita oli harjoiteltu jo useamman lukukauden ajan.

Kuudesluokkalaiset kertovat esityksissään musiikin ja nuorisokulttuurin 60-, 70- ja 80-lukujen huippukohdista. Roope Rytilahti, Saku Nissinen, Samu Valtonen ja Jere Ålander odottivat omaa harjoitteluvuoroaan 70-luku -kyltin kanssa.

– Meidän esityksemme on 70-luvun fiilistelyä. Kolme henkilöä kertovat vuorotellen 70-luvusta ja minä heilun kyltin kanssa, sanoi Valtonen.

– Minä kerron autoista ja Elviksestä, valisti Ålander.

LUUKKAAN koulu oli koristeltu juhlaa varten erilaisilla käsitöillä, piirustuksilla ja koristeilla. Itsenäisyyspäivän myötä jo koko viikko oli vietetty juhlallisuuksien merkeissä. Käsityöluokassa pyöri diaesitys, jossa esiteltiin koulun historiaa ja oppilaiden käsitöitä.

Kolmannessa kerroksessa yhteen luokkaan oli koottu oppilaiden taidonnäytteitä aina savitöistä rakennusten pienoismalleihin.

Kuudesluokkalainen Janina Matilainen oli tehnyt käsityötunneilla valkoisen nallen.

– Nallen tekemiseen meni neljä viikkoa, kun meillä on käsitöitä kaksi tuntia viikossa, Matilainen kertoo.

Kankaalla kehystetty, koristeltu pyöreä peili oli Maisa Mölsän taidonnäyte.

– Peilin tekeminen ei ollut vaikeaa, Mölsä sanoi.

PERJANTAINA koko koulun kenraaliharjoitukset vietiin läpi siniristilipuin koristellussa voimistelusalissa. Oppilaiden puheensorina täytti salin.

Kun valot sammutettiin, yleisö hiljeni ja tunnelma tiivistyi. Rytmikäs musiikki alkoi kumista kaiuttimista ja värivalot valaisivat esiintymislavan.

Kenraaliharjoitus käynnistyi kolmasluokkalaisten nykytanssiesityksellä, jonka jälkeen esitykset seurasivat toisiaan tiukassa tahdissa.

Tiivis ohjelmapaketti oli tarkoitus käydä läpi ilman katkoksia, jotta kaikki olisi valmista lauantain juhliin.

Kirjoittaja:
Heli Karttunen