Eekoo osti hotelli Lappeen ja rakentaa 60 uutta hotellihuonetta

Hotellin aulatilat, ravintolat, kabinetit ja yökerho uusitaan. Remontti alkaa kesällä ja valmistuu marraskuun alkuun mennessä.

HELENA RISSANEN

Etelä-Karjalan osuuskauppa osti hotelli Lappeen kiinteistön Tapiola-yhtiöiltä. Eekoo aikoo korottaa hotellirakennusta kerroksella ja rakentaa 60 uutta hotellihuonetta. Myös hotellin aulatilat, ravintolat, kabinetit ja yökerho uusitaan. Remontteja tehdään noin 1,5 miljoonalla eurolla.

Kaupan jälkeen Eekoo pystyy toimitusjohtaja Ahti Mannisen mukaan itsenäisesti kehittämään ja laajentamaan hotellitoimintaa.

– Eekoo on maksanut hotellikiinteistöstä vuokraa Tapiola-yhtiöille yli 25 vuotta. Vuokrasuhde on ollut hyvä, mutta olemme jo pari vuotta suunnitelleet ostoa, Manninen kertoo.

Hotellilaajennus tapahtuu Mannisen mukaan kahden kolmen vuoden sisällä. Tarkkaa rakentamisaikataulua ei vielä ole, sillä hotellin korotus vaatii kaavamuutoksen.

Laajennuksen jälkeen hotellissa olisi 260 huonetta.

HUONETARVETTA näyttää Mannisen mukaan alueella olevan. Erityisesti kesällä on jouduttu myymään turisteille eioota.

– Vaikka Lappeenrantaan rakennettaisiin kolme uutta hotellia, kesällä tulee huoneista aina pula. Yhtä kuukautta varten ei voida kuitenkaan hotelleja rakentaa, Manninen muistuttaa.

TÄMÄN VUODEN aikana Lappeen kaikki aulatilat remontoidaan. Vastaanotto uusitaan ja nykyaikaistetaan. Aulabaarin ja Piccolon paikalle tehdään Amarillo-ketjuravintola. Casanova säilyy suunnilleen ennallaan, koska suurta ravintolatilaa tarvitaan jo kokousten takia.

Amarillon yhteyteen rakennetaan yöravintola entisen yökerho Doriksen tilalle. Sen tarjontaan pyritään tuomaan jotain uutta, jota Manninen ei vielä ole valmis paljastamaan.

KABINETIT ovat viikonloppuisin vajaakäytössä, joten nekin kaipaavat uudistusta. Tarkoituksena on, että kabineteissa pystytään järjestämään myös juhlia, esimerkiksi häitä. Suurimpaan kabinettiin mahtuu 200 ihmistä.

Remontti alkaa kesällä, ja sen on määrä valmistua marraskuun alkuun mennessä.

– Pyrimme järjestämään työt niin, että ne häiritsevät hotellin toimintaa mahdollisimman vähän, Manninen lupaa.

Kirjoittaja:
Helena Rissanen