”Ördet tappavat toisiaan Imatralla”

LEENA SALLINENIMATRA. Kansalaiset suhtautuvat varsin rauhallisesti Imatran k

LEENA SALLINEN

IMATRA. Kansalaiset suhtautuvat varsin rauhallisesti Imatran korkeisiin henkirikoslukuihin. Etelä-Saimaan verkkolehden kyselyssä 53,8 prosenttia vastaajista piti Imatraa edelleen turvallisena paikkana. 31,8 prosenttia ei pitänyt, ja sekin on aika korkea prosentti.

Kysymyksen taustalla oli reilu viikko sitten uutisoitu tilasto, jossa vertailtiin kaupunkien henkirikosten määrää 100 000 asukasta kohti vuosina 2000-2006. Imatralla henkirikoksia oli eniten.

Kyselyn kommenteissa Imatran ykkösasemaa pohdittiin kaupungin lähimenneisyyden pohjalta.

– Imatran työttömyysaste repsahti 90-luvun alun lamassa 25 prosenttiin ja vähän päällekin. Kaupungissa maksetaan yhä näitä suuren laman laskuja, totesi eräs vastaaja.

– Siitä huolimatta, että Imatra on kohdannut kauhean rakenteellisen muutoksen se on edelleen elämiskelpoinen, totesi toinen.

Imatran henkirikosten arvioitiin tapahtuvan pienissä piireissä. Erään vastaajan mukaan ne tapahtuvat tietyillä alueilla ja jopa tietyissä taloissa.

– Imatralla juopot reppanat tappavat toisiaan. Tavallisilla kansalaisilla ei kaupungissa ole mitään pelättävää.

– Turvallista on, mutta kännipiireissä tapahtuu. Tuskin poikkeaa muiden kaupunkien kehityksestä. Imatralaisen poliisin työlle nostan hattua, kun jaksavat noiden ördejen kanssa työkseen seurustella.

Lappeenrantalainen vastaaja oli kokenut Imatralla uhkaavan tilanteen pariin kertaan ja tullut kerran pahoinpidellyksi.

– Sanomattakin selvää, että ilman painavaa syytä en turhanpäiten kyllä Imatralle viitsi enää mennä, etenkään illanvieton merkeissä.

– Jos vertaa vaikka Lappeenrantaan niin ero on mielestäni selvä. Imatralla on ahdistava ja sisäänpäin lämpiävä ilmapiiri, kun taas Lappeenrannassa on rento meininki, totesi toinen vastaaja.

Usea vastaaja muistutti sattumasta.

– Periaatteessa jokainen voi joutua silmittömän väkivallan uhriksi lähes missä tahansa.

– Koskaanhan emme tiedä missä sattuu ja tapahtuu, tilastot eivät anna todellista kuvaa.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen