Osuuskunta Onnex ompelee Jukka Rintalan mallistoa

Jukka Rintala on lappeenrantalaisen osuuskunnan osakas. Onnexin ompelema mallisto esiteltiin viikonloppuna Helsingin muotimessuilla.

ILPO LESKINEN

MUOTITAITEILIJA Jukka Rintalan ideat valmistuvat vaatteiksi Lappeenrannassa. Osuuskunta Onnex on ommellut Rintalan uusimman malliston, jota esiteltiin viikonloppuna Helsingin muotimessuilla.

Kahdeksan entistä Polan työntekijää perusti osuuskunnan joulukuussa. Rintala tuli mukaan yhdeksänneksi.

MALLISTO on suunniteltu ensi syksyn ja talven sesonkia varten. Monet mallit sopivat jo kevätpukeutumiseen.

– Mallisto sisältää naisten pukeutumista arjesta juhlaan. Mallisto on laaja, ja siinä on käytetty useita materiaaleja, Rintala sanoo.

Uudesta mallistosta on tehty näytös- sekä myyntikappaleet. Myynti on jo alkanut.

– Edustajat lähtevät mallistoa myymään. Muotimessuilla on solmittu kontakteja tavaratalojen ja erikoisliikkeiden kanssa.

– Mallisto on saanut erittäin hyvän vastaanoton niin asiakkailta kuin lehdistöltä, Rintala sanoo.

RINTALA KÄVI viime vuonna Lappeenrannassa. Tuolloin hän sai kuulla, että Polalta työttömäksi jäävät ammattilaiset suunnittelevat osuuskunnan perustamista.

– Minua pyydettiin mukaan, ja suostuin heti. Halusin mukaan osuuskuntaan ja nimenomaan osakkaaksi.

MUOTIMESSUILLA esiteltyä mallistoa on tehty joulukuusta lähtien nopeaan tahtiin. Mallistojen tekeminen on Rintalan mukaan työlästä ja vaikeaa, koska siinä tehdään uutta.

– On erittäin tärkeää, että suomalainen työ ja tietotaito säilyvät Suomessa. Suomalainen osaaminen tuntuu nyt olevan tärkeä asia asiakaspiireissäkin, Rintala sanoo.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen