Rajaritarit takaoven kautta ykkösdivisioonaan

KAISA JUNTUNENLAPPEENRANTA. Vaahteraliigasta hyllytetty Rajaritarit sai vahv

KAISA JUNTUNEN

LAPPEENRANTA. Vaahteraliigasta hyllytetty Rajaritarit sai vahvistettua paikan amerikkalaisen jalkapallon ykkösdivisioonassa. Ottelut alkavat toukokuussa Oulun Northern Lightsia vastaan.

Rajaritareille tarjoutui paikka sarjaan takaoven kautta. Kun seuralle ei myönnetty haettua liigalisenssiä, joukkue pudotettiin II-divisioonaan. Koska Vaahteraliigassa kaudella 2007 pelannut Rauma Sea City Storm pudottautui suosiolla suoraan alas II-divisioonaan, avautui I-divisioonaan ylimääräinen paikka. Rajaritarit sai paikan, koska muut kakkosdivarin seurat eivät halunneet siirtyä ykköseen.

Rajaritareiden puheenjohtaja Tero Haiko on tyytyväinen asioiden saamaan käänteeseen. Moni olisi lopettanut pelaamisen, jos kohtalona olisi ollut kakkosdivari.

– Monella pelaajalla oli välivuosi mielessä, mutta nyt he ovat päättäneet jatkaa, Haiko kertoi.

Nyt pelaajat harjoittelevat paremmalla mielellä. Kun tieto Vaahteraliigasta tippumisesta tuli, kaikkien mieli oli matalana.

– Meillä on nuoria pelaajia, ja toisaalta on oikein hyvä, että pääsemme hakemaan näin vauhtia divarista.

DIVARIVUOSI ANTAA aikaa hoitaa seuran asioita kuntoon.

Liiton hallitus hylkäsi seuran liigalisenssihakemuksen muun muassa heikon juniorityön ja rahavaikeuksien vuoksi.

Rajaritareiden ensi kesän kokoonpano alkaa olla kuta kuinkin kasassa. Pelinrakentajaa Haiko haeskelee, ja katse on kääntynyt rapakon taakse.

– Pelinrakentajaksi on parikin vaihtoehtoa.

Haiko tietää, että huilivuotta ei ole luvassa, sillä divarissakin on kovia joukkueita. Divari pelataan kuuden joukkueen sarjana. Rajaritareiden lähimmät vastustajat löytyvät Kouvolasta, kaukaisimmat Oulun lisäksi Porista.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen