Saimaan kanavan varteen neljän hehtaarin matkailualue

Matkailuramppien tiesuunnitelmaluonnosta esiteltiin asukkaille keskiviikkona.

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Saimaan kanavan matkailuramppien suunnittelutyö on valmistumassa. Matkailurampit rakennetaan Kuutostien perusparannuksen yhteydessä Saimaan kanavan Mälkiän sulun itäpuolelle.

Lappeenrannan kaupunki kaavoittaa ramppien juurelle noin neljän hehtaarin laajuisen matkailupalveluiden alueen, josta rakennuskelpoista maata on noin puolet. Paikalle toivotaan syntyvän Saimaan kanavan historiaan liittyvää matkailutoimintaa.

Matkailuyrittäjää ei ole vielä löytynyt, joten ensi vaiheessa ramppien juurelle rakennetaan autoilijoille levähdyspaikka ja opastaulut.

Rampit rakennetaan palvelemaan vain matkailupuiston liikenneyhteystarpeita. Yhteyttä kaupungin katuverkkoon ei tehdä.

Kaupunki ja Kaakkois-Suomen tiepiiri esittelivät tiesuunnitelmaluonnosta keskiviikkona Lappeenrannan kaupungintalolla.

Luonnokseen kävi tutustumassa noin kolmisenkymmentä ihmistä.

– Ihmiset kyselivät paljon Kuutostien rakentamisesta yleensä, kuten melusuojauksesta. Matkailurampeissa kiinnosti kevyen liikenteen väylien ja ulkoilureittien tilanne, kaavasuunnittelija Riitta Puurtinen kertoo.

Ramppien yhteyteen rakennetaan risteyssilta, joka yhdistää Kuutostien pohjois- ja eteläpuoliset alueet. Juusteninkadun jatkeeksi rakennettava kevyen liikenteen ja ulkoilureitistön väylä palvelee erityisesti Laihian, Mustolan ja Mälkiän asuinalueiden asukkaita.

Eritasoliittymän alle jää iso osa Mustolan nykyisestä valaistusta ulkoilureitistä. Alueen kyläyhdistys on esittänyt kaupungille jo korvaavan ulkoilureittiehdotelman.

– Neuvottelemme tiepiirin kanssa, josko he osallistuisivat uuden reitin kustannuksiin, Puurtinen kertoo.

Alueen kaava- ja tiesuunnitelmat valmistuvat ja tulevat nähtäville helmikuun puolivälissä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen