Helsingin lennoille on riittänyt matkustajia

MATTI SAARELALAPPEENRANTA. Lappeenrannan ja Helsingin välinen reittiliikenne

MATTI SAARELA

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan ja Helsingin välinen reittiliikenne on kerännyt ensimmäisten viikkojen aikana matkustajia lentoyhtiön toivomalla tavalla.

– Olemme saavuttaneet ensimmäisten viikkojen aikana matkustajatavoitteemme, Fly Lappeenrannan toimitusjohtaja Kimmo Martikainen kertoo.

Lentokoneen täyttöaste on ollut helmikuussa 35 prosenttia. Martikaisen mukaan taloudellisesti kannattava reitistä saadaan, jos täyttöaste pystytään nostamaan pysyvästi 50 prosenttiin.

Syöttöliikenteen ongelma on Martikaisen mukaan se, että kone joutuu lentämään aamulla Helsingistä takaisin Lappeenrantaan lähes tyhjänä, ja illalla on puolestaan kovin vähän matkustajia, jotka ovat menossa Helsingin suuntaan.

– Hyvästä alusta huolimatta kapasiteetin käyttöastetta on nostettava, ja se tapahtuu parhaiten yhteistyössä tärkeimpien asiakkaidemme kanssa, Martikainen sanoo.

Martikaisen mukaan yhtiö on kuunnellut tarkalla korvalla asiakkaidensa toiveita.

– Olemme saaneet paljon arvokasta asiakaspalautetta, jonka perusteella olemme uudistaneet aikataulujamme kesäkaudelle 2008, hän sanoo.

Lentoyhtiö aikoo jättää kesäkaudella yhden edestakaisen vuoron lentämättä. Ajalla 25.3.-24.10. Lappeenrannan ja Helsingin välillä lennetään arkipäivinä kahdeksan lentoa.

Kesätauon aikana 28.6.-3.8 ei lennetä aikataulun mukaista liikennettä. Lentoliikenne käynnistyy aikataulun mukaisesti kesätauon jälkeen 4. elokuuta aamukuudelta.

– Meidän on näin helpompi järjestää henkilökunnan kesälomat, Martikainen perustelee taukoa liikennöinnissä.

Kesäkauden aikataulun merkittävimmät muutokset ovat Helsingistä lähtevän aamukoneen aikataulun muuttaminen myöhemmäksi ja Helsingistä tulevien iltakoneiden aikataulujen pienet muutokset. Muutoksilla on Martikaisen mukaan pyritty vähentämään matkustajien myöhästymisiä ja mahdollistamaan paremmat siirtoyhteydet Helsingissä Lappeenrannan lennoille.

Lentoyhtiön toiveissa on se, että sen keskeiset asiakkaat ryhtyisivät pitämään palavereita ja kokouksia myös Lappeenrannassa. Martikaisen mukaan tähän pyritään muun muassa hinnoittelulla.

KUVATEKSTI

ES-ARKISTO/MIKA STRANDÉN

Fly Lappeenranta rukkaa kesäkaudeksi aikatauluja. Yksi edestakainen lentovuoro Helsinkiin jää pois. Myös lähtöaikoihin tehdään pieniä muutoksia.

Kirjoittaja:
Matti Saarela