Tervetuloa takaisin, pantteri

Namikan toinen tavoite tällä kaudella on Suomen mestaruus. Cupin voitto tuli jo joulukuussa. Korisliigan puolivälierissä lappeenrantalaisten ensimmäinen raivattava este on Tampereen Pyrintö.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANNAN NMKY lähtee hakemaan korisliigan voittajalle kuuluvaa Pantteri-patsasta takaisin runkosarjan ykkösenä. Lauantaina Espoosta haetti vierasvoitto tiesi kotietua pudotuspelien loppuun saakka.

– Nyt lähdetään hakemaan kauden toista tavoitetta eli Suomen mestaruutta, Namikan köhäinen valmentaja Mika Turunen totesi maanantaina.

Turunen sanoi sarjan ykköstilan olleen hieno henkilökohtainen päätös myös hänelle itselleen, sillä peli oli viimeinen lappeenrantalaisjoukkueen valmentajana runkosarjassa.

Namikan peli on ollut kohdallaan jo jonkin aikaa. Sarjan kärkeen se jyräsi kuuden ottelun voittoputken nostamana. Viimeisenä kaatui hallitseva mestari Honka.

TURUSTA ILAHDUTTAA erityisesti se, että vastuunkantajat ovat vaihdelleet ottelusta toiseen. Varsinkin kokenut kapteeni Pasi Riihelä on ollut liekeissä kauden loppuvaiheessa, mutta Turunen ei yksittäisiä pelaajia halunnut esiin nostaa, vaan koko joukkueen.

– Ollaan viime aikoina tuotu joka peliin uusia asioita. Ollaan muutettu puolustuksessa ja hyökkäyksessä pieniä asioita ja muutetaan koko ajan.

– Ennen kaikkea meidän puolustus on kova.

Pudotuspelien avausvastustaja Pyrintö ei Turusta suuremmin sytyttänyt tai sammuttanut.

– Ihan sama, ketä on vastassa, kun haluat voittaa Suomen mestaruuden. Ne tulevat tietyssä järjestyksessä.

Amerikkalaisten varassa oleva tamperelaisryhmä on altavastaaja Namikan kanssa, eikä sen mahdollisuuksiin uskota juuri missään.

– Me olemme enemmän joukkue kuin Pyrintö, Turunen vertasi.

– Motto on, että finaalia ei ole koskaan hävitty. Siihen on hyvä lopettaa ja muuttaa pois.

NAMIKA VARMISTI korisliigan runkosarjan voiton kaatamalla Hongan Espoossa tyrmäävästi 79-104 (21-22, 16-30, 23-28, 19-24).

Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen Namika meni pääsiäislauantaina Tapiolassa pelatussa ottelussa menojaan. Jo puoliakaan mennessä 23 pistettä latonut Pasi Riihelä viihtyi jälleen kerran Espoossa. Riihelän saldo kasvoi lopulta 33 pisteeseen.

Namikan Adrian Henningin saalis oli 19 ja Petri Virtasen 18 pistettä.

Henning oli koko korisliigan pistetilaston kakkonen. Ykkönen oli kolmannen kerran Suomen pääsarjassa Tampereen Pyrinnön Damon Williams, jonka Namika yrittää pysäyttää pudotuspelien avauskierroksella. Williamsin keskiarvo oli 23,1 pistettä ja kakkoseksi Karkkilan Chris Hesterin kanssa tulleen Henningin 22,3 per ottelu.

Lappeenrantalaisista muiden tilastojen kärkisijoille nousivat syöttötilaston kakkonen Petri Virtanen ja kolmonen Juha Sten sekä riistotilaston kakkonen Sten ja kolmonen Henning.

Namikan ensimmäinen pudotuspeliottelu Tampereen Pyrintöä vastaan on ensi perjantaina urheilutalolla. Kotijoukkue on ehtinyt tällä kaudella jo voittaa Suomen cupin.

Hieman Turusta närästi Tampereen vierasottelun yhtäkkinen siirto sunnuntailta maanantaille. Vaikka salipula on Turusesta sinänsä hyväksyttävä syy, tempoileva päätöksenteko hankaloittaa aikataulujen laatimista, ja varsinkin fanien lähtö matkalle hankaloituu.

– Tällaiset asiat pitää ennakoida etukäteen, eilen iltapäivällä asiasta kuullut Turunen kritisoi.

Pudotuspelit

Puolivälierät: LrNMKY-Tampereen Pyrintö, ToPo-Porvoo, Kouvot-UU-Korihait, Honka-Namika Lahti.

Ensimmäinen kierros pelataan perjantaina 28.3.

Puolivälierissä jatkoon pääsee kolmella voitolla ja samalla ”paras viidestä” -systeemillä pelataan mestaruuteen saakka.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen