Pysäköintitalo avautuu ensi viikolla

Pysäköintitaloon pääsee Valtakadulta. Kirjaston ja Vapaudenaukion parkkipaikalle pääsee Villimiehenkadulta ja Pormestarinkadulta. Valtakadun ja liikenneympyrän kulman lähiajan kohtalo on avoin.

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA. Technopoliksen toimistotalon alle valmistuu pysäköintitalo. Sekä toimistotalo että maanalainen pysäköintitalo otetaan käyttöön ensi viikolla.

Pysäköintitalon rakennuttamisesta on vastannut Lappeenrannan kaupungin Williparkki Oy. Yhtiön toimitusjohtaja Pekka Murto kertoo, että pysäköintitalon on määrä olla kuun lopussa käytössä.

Pysäköintitaloon tulee 105 parkkipaikkaa.

PYSÄKÖINTITALOON ajetaan Valtakadulta kirjaston vierestä. Yhteys säilyy koko ajan Valtakadun remontin ajan.

– Kun remontti tulee lähemmäs liikenneympyrää, pysäköintitaloon järjestetään tilapäinen yhteys, Murto sanoo.

Maakuntakirjaston parkkipaikalle ja Vapaudenaukion uudelle parkkipaikalle ajetaan Pormestarinkadun ja Villimiehenkadun kautta.

Pysäköinti koko alueella maksaa euron tunnilta. Pysäköintitalossa lyhytaikainen pysäköinti maksaa myös euron tunnilta. Talossa voi pysäköidä myös kuukausimaksulla.

TULEVAISUUDESSA pysäköintitalo laajenee sen mukaan, miten Vapaudenaukion rakentaminen etenee. Maksimissaan maan alla voi Murron mukaan olla 300-350 pysäköintipaikkaa.

Asemakaavassa on varaus Technopoliksen toiselle toimistotalolle sekä kulttuurirakennukselle, jolla on paikka maakuntakirjaston vieressä Valtakadun ja liikenneympyrän kulmassa.

Murron mukaan alueen käytöstä ennen talojen rakentamista ei ole vielä päätetty. On mahdollista, että Vapaudenaukion pohjoisosaan perustetaan tilapäinen pysäköintialue.

KUN PYSÄKÖINTITALO valmistuu, Vapaudenaukiolla on 45 parkkipaikkaa vähemmän kuin ennen Technopoliksen toimistotalon rakentamista.

Pekka Murto ei pidä pysäköintipaikkojen määrän vähenemistä kovin suurena. Hän muistuttaa, että ennen Technopoliksen rakentamista Vapaudenaukio ei ollut tupaten täyteen pysäköity.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen