Tennishallihanke pistettiin taas liikkeelle

Kolmen kentän hallin kustannusarvioksi on saatu noin 1.3 miljoonaa euroa.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Tennishallisuunnitelma on pistetty taas uudelleen liikkeelle Lappeenrannassa. Kaupunkia haetaan nyt osarahoittajaksi kolmen kentän hallihankkeeseen, jota ovat suunnittelemassa Lappeenrannan Tennisseura ja Linnoituksen tenniskenttää pyörittävä Lappeenrannan Urheilutalo Oy.

Kolmen kentän tennishallin kustannusarvio liikkuu 1.3 miljoonan euron lukemissa. Siitä kaupungin osuudeksi on kaavailtu 350 000 euroa, osakeannilla on tarkoitus hankkia 160 000 euroa ja loput hallin rahoituksesta on laskettu pankkilainan varaan.

Halliin rakennettaisiin ensimmäisessä vaiheessa kaksi kenttää ja myöhemmin yksi lisää, jos pelaajia riittää.

Tällä hetkellä Lappeenrannassa on talvisaikaan käytössä kaksi tenniskenttää, toinen Linnoituksen urheilutalossa ja toinen Huhtiniemessä Etelä-Karjalan liikuntakeskuksessa.

– Painetta uusien kenttien saamiseen on niin tenniksessä kuin muissakin lajeissa kuten salibandyssä. Linnoituksen urheilutalo poistuu tenniskäytöstä lähivuosina ja me halusimme esittää nyt uuden hallisuunnitelman ja selvittää, kuinka kaupunki voisi tulla hanketta tukemaan, sanoo Lappeenrannan Tennisseuran puheenjohtaja Reijo Kolehmainen.

Hallisuunnitelmassa kaupungin 350 000 euron osuus olisi korvaus Linnoituksen urheilutalon muuhun käyttöön siirtyvästä kentästä. Lisäksi kaupungin odotetaan osoittavan hallille tontin aluksi 50 prosentin vuokralla. Myös kunnallistekniset työt ja hallin pohjatyöt on laskettu kaupungin osuudeksi.

Uuden tennishallin rakennuspaikkaa ei ole vielä määritelty. Hallisuunnitelma on lähtenyt lausuntokierrokselle kaupungin rakennus- ja liikuntapuolelle.

– Olemme aloittaneet keskustelut hallin sijoituspaikasta, mutta ne ovat vielä kesken, Reijo Kolehmainen sanoo.

Liikuntatoimenjohtaja lkka Oksmanin mukaan Harapaisen alueelle hallia tuskin lähdetään sijoittamaan.

– Joku vuosi sitten selvitettiin jäähallin ja tennishallin sijoittamista Harapaisen jalkapallokentän alueelle, mutta siitä tuli niin valtava valitusryöppy, että se hanke pantiin jäihin. Liikuntakäyttöön alue on kuitenkin kaavoitettu, Oksman muistuttaa.

– Partekin puistoalueella on kaupungin maalla kaksi tenniskenttää ja se voisi olla yksi mahdollinen paikka, jos hallille saadaan joskus rahoitus kuntoon, Oksman sanoo.

Etelä-Karjalan liikuntakeskuksen yrittäjä Lasse Blomqvist neuvotteli joku vuosi sitten Tennisseuran kanssa lisäkenttien saamisesta Huhtiniemeen.

– Meillä tilanne muuttui, eikä hanke olisi ollut minulle tarjotuilla hinnoilla kannattava, Blomqvist sanoo.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen