Larox Flowsys osti Anjalankoskelta JFD Pumps Rotorsin

JYRKI NUOTTIMÄKILAPPEENRANTA. Larox Flowsys Oy on ostanut 80 prosenttia JFD

JYRKI NUOTTIMÄKI

LAPPEENRANTA. Larox Flowsys Oy on ostanut 80 prosenttia JFD Pumps Rotorsista. Yritysostolla Larox Flowsys hakee tukea voimakkaalle kasvulleen.

JFD Pumps Rotors Oy on Anjalankoskella toimiva pumppujen huoltoon ja varaosatoimituksiin erikoistunut yritys, jonka asiakaskunta koostuu erityisesti puunjalostuksen ja muun prosessiteollisuuden yrityksistä. Se tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista varaosa- ja huoltopalvelua.

JFD Pumps Rotors Oy:n vuoden 2007 liikevaihto oli yli kaksi miljoonaa euroa. Yrityksen palveluksessa on 16 henkilöä, jotka jatkavat vanhoina työntekijöinä yhtiön palveluksessa.

– Larox Flowsys Oy:n strategiana on selkeä laajentuminen venttiilien ja pumppujen alueella nykyisen liiketoiminnan ja yritysostojen tuoman kasvun kautta, kertoo Larox Flowsys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Vartiainen.

Larox Flowsysin yli 60 maassa toimiva myynti- ja jakeluverkosto vauhdittaa myös JFD:n palveluiden ja tuotteiden pääsyä kansainvälisille markkinoille.

Larox Flowsys kehittää ja valmistaa letkuventtiilejä ja -pumppuja prosessiteollisuuden vaativiin sovellutuksiin. Maailmanlaajuisen asiakaskunnan sovellutukset ovat pääosin kaivos- ja mineraali-, puunjalostus- ja kemian prosesseissa sekä jäteveden ja prosessivesien käsittelyssä.

Yli 60 henkeä työllistävään Larox Flowsys -konserniin kuuluvat Lappeenrannassa sijaitsevan emoyhtiön lisäksi tytäryhtiö USA:ssa sekä 55 edustajan verkosto.

Vuonna 2007 Larox Flowsys Oy:n liikevaihto oli 15,5 miljoonaa euroa, josta viennin osuus muodosti yli 80 prosenttia. Larox Flowsys Oy on pörssinoteeratun Larox Oyj:n osakkuusyhtiö.

Kirjoittaja:
Jyrki Nuottimäki