Categories
Artikkelit

Minna Sten kauhoo jatkossa levypalloja Catzin paidassa

ANSSI SILVENNOINEN LAPPEENRANTA. Catzin korinalusvoima on ensi k

ANSSI SILVENNOINEN

LAPPEENRANTA. Catzin korinalusvoima on ensi kaudella entistäkin hirmuisempi. Minna Sten on tehnyt kahden vuoden sopimuksen koripallon naisten SM-sarjassa pelaavan lappeenrantalaisseuran kanssa.

20-vuotias Sten tulee Lappeenrantaan Yhdysvalloista Long Island Universitystä, jossa hän on pelasi kaksi kautta.

Koripalloperheen kasvatin isoveli Juha Sten pelasi päättyneellä kaudella Lappeenrannan NMKY:ssä. Isosisko Tiina Sten valmistui juuri naapuriyliopisto St. John’sista ja sai kutsun WNBA-leirille.

Catzin päävalmentaja Tommi Koskinen luonnehtii 187-senttistä Steniä pelityyliltään Kaisa Tuuren kaltaiseksi maalivahdiksi, jonka vahvuuksia ovat levypallopeli ja torjunnat.

– Sten on nöyrä työntekijä, jolla on pitkät ja taitavat kädet, Koskinen sanoo.

– Hän ei ole koskaan ollut mikään pisteidentekijä, mutta uskon senkin puolen kehittyneen. Jenkeistä Stenin peliin tuli varmasti lisää kovuutta.

Koskinen aikoo istuttaa Stenin syksyllä korin alle Jelena Solovjevan pariksi, kun Tuure vielä parantelee akillesjännettään. Tuuren toipuessa Catz saa pitkään päähän kolmen vahvan pelaajan rotaation.

Catz havitteli myös Italiassa ammattilaisena pelaavaa Michaela Mouaa, 32, mutta suomalaislaiturin palkkapyyntö oli liian suuri.

– Moua olisi palannut mielellään jo takaisin Suomeen, Koskinen kertoo.

– Muita suomalaisia ei tähän hätään enää saatu.

Tänään Koskisen postilaatikosta pitäisi kolahtaa DVD-materiaalia Catzin kiikarissa olevasta amerikkalaisesta takapelaajasta.

– Halusin nähdä häneltä vielä tavallisia yliopisto-otteluita, enkä pelkkiä highlightseja.

Pelintekijä Vilma Kesäsen olkapään kunto on parantunut hieman kelien lämmetessä. Röntgen ei enää löytänyt kipua aiheuttanutta luunsirua, mutta tutkimukset jatkuvat vielä ultraäänikuvauksella.

Luunsiru irtosi Kesäsen olkapäästä viime kaudella, kun hän törmäsi harjoituksissa pelintekijä Kirbria Lewisin kanssa.

–Vilman on pakko olla hyvässä kunnossa, sillä juuri äsken hän löi minut yksi vastaan yksi -pelissä, Koskinen naurahtaa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen