Categories
Artikkelit

Kontaktiaskellus kuuluu NST:n naisten kesäohjelmaan

NST hakee lisää virtaa kovasta fyysisestä treenistä ja yhteistyökuviosta ruotsalaisseuran kanssa. Mika Strömbergin rinnalla toisena valmentajana on aloittanut Turusta tullut Petri Heino.

KAISA JUNTUNEN

LAPPEENRANTA. NST:n hyökkääjä Tiia Ukkonen, 24, ei pitkiä lomareissuja suunnittele.

– Viikonloppuretkiä ehtii tehdä. Jos pääsisi tänä kesänä käymään vaikka Joensuussa asti, hän sanoo.

Joukkuekavereiden Juuli Hakkaraisen, 18, ja Heidi Härkösen, 27, kesäsuunnitelmiin ei mahdu myöskään juuri muuta kuin työtä, perhe-elämää ja salibandya.

– Kesälomaa on neljä päivää, laskeskelee Härkönen.

Naisten salibandyn SM-liigaan valmistautuva NST treenaa rajusti läpi kesän. Tällä hetkellä naiset vetävät kuudet treenit viikossa, ja uutterimmilla on mahdollisuus osallistua sen päälle kolmena päivänä aamutreeneihin. Kova tahti alkoi toukokuun alussa.

– Ensimmäiset kaksi viikkoa kroppa oli aika jumissa, ja aamuisin tuntui todella, että jotakin on tullut tehtyä. Sitten kroppa pikkuhiljaa tottui, Ukkonen kuvailee.

Valmentaja Mika Strömberg painottaa, että lujaa on treenattava, jos aikoo pärjätä.

– NST oli pitkään edelläkävijä fyysisen harjoittelun suhteen ja nousi huipulle. Parin viime kauden aikana muut tulivat kovaa takaa ja painelivat jo osittain ohi. Meidän on taas otettava itseämme niskasta kiinni, Strömberg sanoo.

NST:N NAISTEN joukkue on kasassa ensi kaudelle. Viime syksynä nuorentuneena kentälle pyrähtänyt joukkue nuorenee edelleen.

Uransa lopettaa kolme kovaa konkaria Carina Kovanen, Sari Keskinen ja Hanna Monto. Anna Tuovinen siirtyy Sveitsin pääsarjaan. Maalivahti Marjukka Mäkisen kuviot selviävät, jahka hän saa tietää opiskelupaikastaan.

– Kokemusta jää paljon pois. Samalla meidän linja konkretisoituu. Emme haeskele pelaajia muualta, vaan kasvatamme omista junnuista uusia huippupelaajia, Strömberg linjaa.

Muutos on Strömbergistä paikallaan. Tulevassa joukkueessa on edelleen mukana kokemusta, mutta sen rinnalla on paljon nuoruuden intoa.

– Jokainen joukkue kaipaa jossakin vaiheessa uudistumista pysyäkseen nälkäisenä, hän huomauttaa.

Strömberg uskoo pitkäjänteiseen työhön, ja asettaa tavoitteita monen vuoden päähän. Hän toivoo näkevänsä joukkueen Eurooppa Cupissa vuonna 2011.

Ensi kaudelle Strömberg ei aio asettaa tavoitteeksi mestaruutta.

– Jos menestystä tulee, se on plussaa.

Muutosta on tapahtunut myös valmentajaporukassa. Strömberg on saanut rinnalleen Petri Heinon Turusta. Fyysisestä valmennuksesta vastaavat Teemu Romppanen ja Jussi Huhtala.

NST:N PYRKIMYKSENÄ on luoda pelaajille mahdollisuuksia päästä kansainvälisille kentille. Joukkue on aloittanut yhteistyön ruotsalaisen pääsarjatason joukkueen Täby IS:n kanssa. Tarkoitus on, että pelaajat pääsevät treenaamaan ja pelaamaan naapurimaan porukkaan. Lisäksi suunnitelmissa on yhteisiä leirejä ja valmentajien yhteistyötä.

Ruotsalaiset aloittavat joukkueiden väliset vierailut kesäkuussa, kun Täbyn pelaaja Matilda Rotevall tulee treenaamaan NST:n kanssa.

Hyvin NST:stä on päästy kansainvälisiin peleihin tähänkin asti. Viimeisen kuuden vuoden aikana 12 NST:n pelaajaa on edustanut naisten maajoukkuetta, ja 10 pelaajaa on ollut mukana alle 19 vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa. Viime kaudella kuusi pelaajaa edusti Suomea naisissa, ja viisi tytöissä.

NST:n naisten treenit 2.–8.6

Ma: 1,5 h lajitreeniä + 1 h yläkroppapunttia

Ti: 1 h 15 min lajitreeniä + 1,5 h punttia

Ke: Paini

To: Bodybalance

Pe: Kontaktiaskellus

La: Loikkia ja vetoja

Su: Lepo

Lisäksi mahdollisuus aamuharjoitteluun kolmesti viikossa.

KUVATEKSTI

MARLEENA LIIKKANEN

NST:ssä ensi kaudellakin jatkava Heidi Härkönen pusersi perjantain harjoituksissa niin, että tuntui.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen