Papinniemen pienuus karsii matkailuyrittäjiä

Kunnan tarjouskilpailu sai laimean innostuksen. Maisema-arvot ja muinaislöydöt ohjaavat rakentamista.

ANSSI KEMPPINEN

PARIKKALA. Uukuniemen Papinniemen leirintäalue ei tunnu kiinnostavan yrittäjiä. Parikkalan kunnan järjestämään tarjouskilpailuun alueen kehittämisestä ja vetämisestä tuli vain yksi vastaus. Kunta hylkäsi tarjouksen, koska Pöyry Environment Oy:tä kiinnosti vain kehittäminen ja kaavoitus, mutta ei yrittäminen.

– Kunta etsii yhteistyökumppania, joka on valmis sekä sijoittamaan että pyörittämään paikan matkailua, sanoo Parikkalan elinkeinojohtaja Aune Ritola-Grahn.

Parikkala toivoo, että Papinniemeen tulee ympärivuotinen ja korkeatasoinen matkailukylä. Kunnan omistamalle 5,2 hehtaarin alueelle on tarkoitus rakentaa lisää lomamökkejä, huoltorakennus ja sauna.

Ritola-Grahn sanoo, että tarjouskilpailun aikana tuli muutamia muitakin yhteydenottoja. Kiinnostuneiden mielestä alue oli upea, mutta liian pieni.

– Alue on myös hyvin harjuinen ja jyrkkä, joten rakentaminen on vaikeaa.

Ritola-Grahnin mukaan rakentamisessa pitää varoa arkeologisesti arvokasta ortodoksista autiokylää ja maisemallisia arvoja.

Parikkala joutuu nyt uudestaan miettimään alueen tulevaisuutta. Elinkeinojohtajan mukaan kunta suunnittelee nyt ympäristökeskuksen kanssa leirintäalueen kaavoitusta ja rakentamista, ja etsii ehkä tämän jälkeen yhteistyökumppania uudestaan.

– Nämä ovat vasta alustavia suunnitelmia, ja niistä keskustellaan kunnan kehittämistä pohtivassa ohjausryhmässä.

Papinniemen kehittämiseen on käytettävissä 304 000 euroa, josta kunnalta tulee puolet ja puolet on Uukuniemen, Saaren sekä Parikkalan yhdistysavustuksia. Leirintäalueen lisäksi rahaa kuluu Papinniemeen vedettävään vesi- ja viemärilinjaan sekä tien levennykseen.

Papinniemen leirintäalue on normaalisti auki tänäkin kesänä.

Kirjoittaja:
Anssi Kemppinen