Punainen viiva lähtee Suomen ykkösfestarille

LIISA KUKKOLALAPPEENRANNAN kaupunginteatterissa helmikuussa ensi-iltansa saa

LIISA KUKKOLA

LAPPEENRANNAN kaupunginteatterissa helmikuussa ensi-iltansa saanut Punainen viiva on valittu Tampereen teatterikesän pääohjelmistoon. Vierailija Juha Luukkosen ohjaus Ilmari Kiannon klassikosta esitetään Tampereen Työväen Teatterin päänäyttämöllä keskiviikkona 6. ja torstaina 7. elokuuta.

Tampereen teatterikesä juhlii tänä vuonna 40-vuotista historiaansa. Juhlakesän pääohjelmiston on valinnut teatterikesän taiteellinen johtotiimi, johon kuuluvat teatteriohjaajat Saana Lavaste ja Mika Myllyaho sekä suomentaja Jukka-Pekka Pajunen.

Lappeenrannasta Tampereelle lähtee lähes koko teatterin näyttelijäkunta ja neljä avustajaa. Teatterinjohtaja Jari Juutinen on tietenkin tyytyväinen teatterinsa saamaan valtakunnalliseen huomioon, mutta muistuttaa, ettei Punaista viivaa ole tehty tamperelaisille ja teatterifestivaaleille, vaan lappeenrantalaisille ja eteläkarjalaisille.

– Palkintoja on kiva saada, mutta eivät palkinnot sinänsä mitään muuta. Kaupunginteatterissa on nyt tehty määrätietoisesti työtä ja muutoksia. Mukavaa, että se on huomattu muuallakin.

– En voi valittaa, enhän minä teatterinjohtajana paljon parempaa starttia olisi voinut saada kuin nyt olen kaikkineni saanut. Menestys tuo menestystä ja valtakunnallinen huomio uskottavuutta, ne auttavat arkista työn tekemistä täälläkin päässä, Juutinen sanoo.

Juutinen iloitsee paitsi oman teatterinsa myös ohjaaja Juha Luukkosen puolesta.

Punaisen viivan lisäksi Luukkoselta nähdään Tampereella Ari-Pekka Lahden kirjoittama Sydänmaa, joka on Luukkosen aatetrilogian ensimmäinen osa.

– Ihan pikkusen harmittaa, etteivät valinneet myös trilogian toista osaa Janne Kuutiota.

– On vain ajan kysymys, koska Juha Luukkonen nostetaan seuraavaksi suomalaiseksi teatteriguruksi, Juutinen ennustaa.

Edellisen kerran Lappeenrannan kaupunginteatteri on kutsuttu Tampereen teatterikesään 17 vuotta sitten.

Vuosi oli 1991 ja näytelmä Inkeri Kiljusen kirjoittama Rakas Lotta.

Punainen viiva ei palaa kaupunginteatterin ohjelmistoon syksyllä 2008. Mutta vielä kevään aikana esitys on mahdollista nähdä kolme kertaa. Viimeiset esitykset ovat lauantaina 10.5. kello 19, perjantaina 16.5. kello 19 ja lauantaina 17.5. kello 19.

ARI NAKARI

Kuvateksti

Me teimme sen 17 vuoden odotuksen jälkeen! Lappeenrannan kaupunginteatterin Punainen viiva kutsuttiin Tampereen teatterikesän pääohjelmistoon.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola